Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Trögt att fälla locket-skärmen


kalle2345

Rekommendera Poster

Har en HP dv6 2135 som jag är nöjd med.

Det har blivit trögt att fälla skärmen-locket.

Blir en trög knäckkänsla när man skall röra locket,

Gäller båda vägarna.

Gissar på att man kan spraya med silikon någonstans

In i leden, eller finns det något annat specialsätt?

Vill kolla med er som vet först så jag inte sabbar något.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Silikon-oljor skall man vara ytterst försiktiga med när det gäller elektronik -all elektronik, för dessa har en tendens att "krypa" via kapillärkrafter och orsakar kontaktproblem. Tar sig in mellan kontaktpinnar och kontaktbleck och till sist slutar elektroniken att fungera.

Dom är helt otroliga på att ta sig fram och anlägga ett mycket tunt skikt som då är isolerande.

 

Detta märks inte av förrän det gått en tid. Tex. så är alla handkrämer av "silikon typ" tabu inom elektronikproduktions -industrin hos dom större aktörerna.

 

Så länge som du enbart ser till att hålla dig till just gångjärnen som Mikael63 säger och absolut inte sprutar så det tränger in i chassits öppningar eller USB-portar etc. skall det fungera.

Ha ett dubbelvikt hushållspapper och skärma av med när du applicerar.

 

Måste finnas bättre passande smörjmedel och som inte är petroleumbaserat, ja det skulle i så fall vara Jordnötsolja (finns på apoteket och används ibland inom elektronikindustrin), men svårare att tränga in och sämre vidhäftning, men smörjer bra. Man får väl använda en tandpetare eller liknande och försiktigt droppa i springan mellan gångjärnen och böja ett antal gånger på luckan och upprepa proceduren.

Därefter torkar man bara av det överflödiga.

 

Men som sagt, dränk inte in allt runtikring för då kan det bli problem. Är det dessutom en särskild krypolja typ Omega 636 (extremt bra, viktigt att burken skakas före användning), ja då skall du vara extra försiktig - och dessutom bör man tvätta händerna med tvål i kallt vatten efteråt.

 

Mvh :thumbsup:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Blir en trög knäckkänsla när man skall röra locket,

Gäller båda vägarna.

Kom på att smörjning kanske inte löser problemet till 100%

Låter som locket eller gångjärnen blivit "knäckta" alltså att vinklarna inte stämmer pga. omild behandling, åkt i golvet eller så.

Beroende på fabrikat och modell (vilket är det förresten?) så är en del av dessa rätt klena i sin konstruktion och då kan det vridit sig enbart på att man tar i ena hörnet på skärmen och fäller upp och stänger upprepade gånger genom årens lopp. Dessutom slits också dessa, vilket också gör det hela knepigare.

 

Men prova att smörja för att se om det löser problemet.

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...