Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Acronis Loader fatal error ...


bgjo

Rekommendera Poster

Hej,

I samband med att jag rensade en äldre virussmittad hårddisk med Acronis DriveCleanser behövde datorn startas om då den inte kunde utföra detta i Windows.

Vid omstarten erhölls följande meddelande;

Starting Acronis Loader ...

Acronis Loader fatal error: Boot drive (partition) not found.

Press <Enter> to try to boot your OS ...

Tryckte på Enter och Windows startade varvid datorn fungerar som vanligt. Problemet är dock att detta sker vid varje ny start av datorn.

Jag har kört Windows systemåterställning och försökt med reparation av operativsystemet men kan inte få bort detta felmeddelande. Datorn har Windows 7 Ultimate x64 som OS.

Undrar nu om någon kan hjälpa mig med att få ordning på starten igen utan för stora åtgärder? Var ligger denna startinformation? Ligger den i "MBR" eller på "Windows systempartition" och kan man i så fall återställa enbart någon av dessa?

Tacksam för all hjälp! /bgjo

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ove Söderlund

Låter som din dators MBR (Master Boot Record) behöver återställas, ingen lätt uppgift om användaren inte är jättehemma på dessa saker. Om det blir fel i hanteringen så riskerar man att behöva installera om hela datorn. Säkerhetskopiering av alla viktiga filer REKOMMENDERAS STARKT!

 

En tråd i ämnet:

http://www.sevenforums.com/general-discussion/17521-how-fix-mbr-through-command-prompt.html

 

Använda mjukvara:

MBRFix

 

Microsoft Knowledge Base

kb927392

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Ove,

Jag har redan provat att köra Microsofts mjukvara MBRFix men misslyckades till den grad att jag överhuvudtaget inte kunde starta mitt system.  Därför valde jag att återställa hela systemdisken (C:) till en 3 dagar gammal avbild (Image) mha Acronis True Image 2014 och det verkar ok nu. Jag tänkte först försöka återställa enbart MBR-partitionen från denna Image men vågade inte då jag inte visste om denna var beroende av den reserverade systempartitionen och valde därför att återställa hela systemdisken. Dokument etc. har jag på en egen partition (D:), så inget av detta verkar ha gått förlorat. Nu har jag några månadsuppdateringar från MS som skall återinstalleras sedan hoppas jag att allt är ok.

Tack för hjälpen :thumbsup: /bgjo

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...