Hoppa till innehåll

Foto

inget ljud i phillips tv vid hdmi anslutning till dator


  • Vänligen logga in för att kunna svara
15 svar till detta ämne

#1 mat73

mat73

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 7 inlägg

Postad 28 september 2011 klockan 19:29

Hej. Jag har problem att få ljud i min nyinköpta tv philipps (46PFL7605H/12) och även datorn, när jag ansluter min dator via hdmi sladd.

Jag har googlat och sökt en massa på nätet och bara hittat andra som har haft samma problem. Lånade grannens hp dator lite snabbt där anslutningen funkade och vi fick ljud, där denne har windows 7. Så alltså måste det vara min dator det är krux med. Jag har en hp dator köpt 2009 med hdmi uttag och vista op. grafik kort är NVIDIA GFORCE 8200M G.
Testade att uppdatera drivrutinerna för g.kortet, men det meddelas att de senaste uppdateringar redan finns installerat

Jag har windows vista, men det ska väl funka med vista tycker man, eller?

#2 Mats H

Mats H

    Mats H

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 3 844 inlägg

Postad 28 september 2011 klockan 19:39

Hej,
ofta gäller att utrustningens alla delkomponenter, TV, Dator, kablar har samma HDMI spec.
http://sv.wikipedia....media_Interface
Mvh
Mats H

#3 mat73

mat73

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 7 inlägg

Postad 28 september 2011 klockan 20:01

Ja.men då anslutningen funkar, glömde skriva att jag får bild i tvn, så bör det vara rätt kabel, och hdmi kontakterna bör matcha.

Hej,
ofta gäller att utrustningens alla delkomponenter, TV, Dator, kablar har samma HDMI spec.
http://sv.wikipedia....media_Interface
Mvh
Mats H



#4 Monshi

Monshi

    Beroende

  • Moderatorer
  • 24 648 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 28 september 2011 klockan 21:38

Har du aktiverat HDMI-ljud i datorn? Krävs vanligen ett litet handgrepp
Bifogad fil  HDMi-ljud.PNG   25,02K   31 Antal nerladdningar

Sedan vet jag inte om GeForce kräver att man kopplar ljud med kabel i datorn eller om de numera även de kan ta ljudet via PCI-express-porten datorn

#5 mat73

mat73

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 7 inlägg

Postad 29 september 2011 klockan 13:18

Hej Monshi. Min HDMI ingång Fungerar och är aktiv. Det lyser grönt när jag kopplat dator och tv.

#6 Monshi

Monshi

    Beroende

  • Moderatorer
  • 24 648 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 29 september 2011 klockan 13:58

söker på nätet....
Två saker - det är en HDMI-HDMI kabel och inte en DVI->HDMI kabel?

Om DVI ut från datorn, du har inte en adapter specifik för din dator som ger dig HDMI?

Om du inte har senaste drivrutin till grafiken, testa att installera denna. Med grafiken ska Nvidia High Definition Audio Codec installeras, det är denna som ska ge dig ljud ut.

Det är en bärbar dator du har?

#7 mat73

mat73

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 7 inlägg

Postad 29 september 2011 klockan 19:58

Hej. ja det är HDMI-HDMI. Ja det är bärbar. hmm ska kolla om det du säger är installerat.

#8 mat73

mat73

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 7 inlägg

Postad 29 september 2011 klockan 20:36

Skulle vilja visa en bild över vilka drivrutener som finns, för jag förstår inte vad som saknas, har ett foto, men vet inte hur jag bifogar detta.

När jag tittar på egenskaper för nvidia hdmi output så ser jag iallafall ingen med ändelsen codec

#9 Monshi

Monshi

    Beroende

  • Moderatorer
  • 24 648 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 29 september 2011 klockan 20:44

För att bifoga
  • Ta upp det fönster du vill ta bild av
  • Ta upp skärmkippverktyget om du har Win Vista eller Win7 och markera det du vill visa oss
  • Spara som PNG-fil
  • Använd full redigerare och välj där att bifoga din fil
Om du har du WinXp aktivera istället fönster och tryck ALT+ Prt Screen och klistra in resultatet som nu bild i valfritt bildprogram och spara åter gärna som PNG.
Eller skriv bara upp en lista med versionsnummer...

#10 mat73

mat73

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 7 inlägg

Postad 30 september 2011 klockan 11:56

Hej, så här ser det ut när jag kollar info om drivrutiner

Bifogad fil(er)



#11 Monshi

Monshi

    Beroende

  • Moderatorer
  • 24 648 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 30 september 2011 klockan 12:39

Varför använder du inte skärmklippverktyget?

nåja, det ser ju ut som om du har drivrutinen installerad, mer än så kan jag inte säga.

har du testat att uppdatera drivrutinen?
Kanske även uppdatera ljudkortets drivrutin om det finns uppdatering för det.

Sedan givetvis se till att aktivera ljudet ut via HDMI och även se till att volymen inte är på noll vare sig på TVn eller i datorn.
Mer än så vet jag ärligt talat inte.

#12 LARSAS

LARSAS

    Flitig

  • Medlemmar
  • PipPipPipPip
  • 1 879 inlägg

Postad 1 oktober 2011 klockan 10:58

Bifogad fil  HDMI Egenskaper.JPG   69,88K   13 Antal nerladdningar

Man kan ju också testa de inställningar som kan göras under de olika flikarna .Se bild!

I värsta fall får du väl inaktivera HDMI ljud och aktivera hörlursuttaget för att skicka ljuden den vägen till TVn

(Skärmklippverktyget finns under Tillbehör)

LARSAS

#13 mat73

mat73

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 7 inlägg

Postad 3 oktober 2011 klockan 08:13

Hej. Tack monshi och LARSAS för infon. Ska lämna över datorn till en kompis, som har samma förutsättningar som jag, men det funkar. Åtekommer sen hur det gick. tack för allt

#14 berpet

berpet

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 3 inlägg

Postad 11 mars 2012 klockan 09:23

Hej.Varför försvinner mittHDMI val när jag sätter i kabeln.Mvh Berpet

#15 Monshi

Monshi

    Beroende

  • Moderatorer
  • 24 648 inlägg
  • Ort:Stockholm

Postad 11 mars 2012 klockan 09:40

Berpet, inte den blekaste aning. Starta en ny tråd, ge oss lite mer data. Länka gärna tillbaka till denna om du tror ditt problem är samma som här.

#16 LoveZelda3

LoveZelda3

    Nykomling

  • Medlemmar
  • Pip
  • 1 inlägg

Postad 11 juli 2012 klockan 20:31

Hej! Jag har precis som du haft problem med att få ljudet från min laptop att fungera på vår Philips TV och har nu lyckats lösa mitt problem. Jag tänkte bara förmedla hur jag gjorde till andra som kanske fortfarande har problemet.

Först uppdaterade jag NVIDIAS drivrutin så att jag hade den nyaste versionen.

Sedan när installationen var klar gick jag in på NVIDIAS kontrollpanel som lade en ikon i aktivitetsfältet (se bild nedan)

Bifogad fil  Hjälp bild 1.jpg   17,4K   24 Antal nerladdningar

Sedan när kontrollpanelen öppnat upp sig valde jag kategorin "Ställ in digitaltljud" (se bild nedan)

Bifogad fil  Hjälp bild 2.jpg   45,03K   12 Antal nerladdningar

Sedan valde jag kategorin för HDMI: "Philips FTV" (se bild nedan)

Bifogad fil  Hjälp bild 3.jpg   41,93K   9 Antal nerladdningar

Sedan klickade jag på "Använd" längst ned till höger av kontrollpanelen (se bild nedan)

Bifogad fil  Hjälp bild 4.jpg   8,95K   11 Antal nerladdningar

Sedan kom det upp en vaningsruta om man vill aktivera ljud över HDMI och där valde jag "Ja" (se bild nedan)

Bifogad fil  Hjälp bild 5.jpg   117,51K   7 Antal nerladdningar

Sedan kom det upp ett nytt fönster, om man vill verkställa ändringarna och där klickade jag "Ja" igen (se bild nedan)

Bifogad fil  Hjälp bild 6.jpg   23,01K   7 Antal nerladdningar

Efter detta var allting klart och det stod "Philips FTV" som HDMI kategori och allting fungerade.

Bifogad fil  Hjälp bild 7.jpg   40,3K   7 Antal nerladdningar

Hoppas denna lösning kan fungera för er också! :)




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 

Senaste trådarna

pc för alla Senaste nytt


Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket