Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Idag
 2. Igår
 3. Tack igen Mikael63 !! sorry sent svar, det är lugnt med inlog/medlemskap- det är gratis, och lite versisonerna är åxå gratis att ladda ner ) så har du möjlighet att testa du med , vore det till stor hjälp ))) tack igen 😀🙏
 4. Jag hittade en 2020 för en billigare peng 🙂 / https://www.hifiklubben.se/sony-kd-49xg9005-uhd-tv/sonykd49xg9005/?gclid=EAIaIQobChMImvuhtPPo6QIVxoGyCh0rlQE9EAQYASABEgL5HPD_BwE Men jag hittade även denna https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/157130/philips-50-pus6754-4k-uhd-smart-tv-50pus6754-12#ProductMoreInformationTab Men då är din tanke mao så att jag förstått allt rätt, att på detta vis får jag bättre ljud, samma princip som Oled men ”riskfritt”. Är denna Tv, som tidigare av mig nämnda apparater - likvärdig vy och funktionalitet dvs exempelvis vid googling eller vid Netflix? Sedan kommer jag till en riktigt dum fråga, priset på denna apparat är flera tusen kronor dyrare (förutom den jag fann på Bengtsson) - än tidigare Oled apparaterna - varför? För att det som du säger är bäst och för att ”gemene man” bara följer strömmen vad det anbelangar Oled resp. Qled?
 5. Jag kommer inte vidare då registrering krävs
 6. ser det ut som? Eller ÅR? Dessa alternativ kan jag välja att spara som En genväg till en .pptx blir 1071 byte stor. .pptx som bara är en sparad fil från den mall man får när man startar PP är på 39225 byte. En presentation som innehåller något torde vara avsevärt större men genvägen blir inte större för det.
 7. D-Link brukar ju ha 192.168.0.1 som förvald adress. https://eu.dlink.com/uk/en/support/faq/cameras-and-surveillance/mydlink/installation/router/how-do-i-log-into-my-router
 8. Som vet jag de flesta digitala boxar har minst en analog utgång tex. SCART då kan man koppla in tex. analog video inspelare VHS. Digital box kunde man köpa begagnad men jag skulle rekommendera skaffa en digital box med inspelningsbar funktion HDD, kvalitet skyler markant digital och analog samt digital och digital HDMI. Varmt rekommendera digitala boxar av Samsung. Har själv Samsung SMT-C7160 som jag har uppgraderat med 1 TR HDD den har Twin-tuner man kan spelar in en kanal och samtidig tittar på den andra eller spelar in 2 samtidigt. Att skaffa ett abonnemang och med Tivo från Comhem tycker jag dyrt på lång sikt.
 9. Av det jag känner till har OLED något mindre benägenhet att få inbränning än plasma-TV. Du kan läsa på Samsungs hemsida vad de skriver om inbränning i deras tidigare plasma-modeller här: https://www.samsung.com/in/support/tv-audio-video/what-is-screen-burn-in-samsung-plasma-tv/
 10. Det finns en skillnad i livslängd på LCD och OLED-TV där OLED drar det kortaste strået. Notera ändå att det generellt innebär en livslängd på upp till 10 år eller mer. Äldre generationer av OLED har kortare livslängd än dagens modeller. Utvecklingen går framåt. Jag tycker inte att det är något att oroa sig för. Jag kikade lite snabbt på TV med bakmonterad LED-belysning som är zonindelad och till lägre pris. Jag fick inte fram en 50"-TV snabb men väl 49". Här är en Sony årsmodell 2019: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5073846 Här är TVn men nu som årsmodell 2020: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5279056 Apparater med Quantum-dot-teknik har bättre färgåtergivning än de utan tekniken. Det kan upplevas som "onaturligt" men min uppfattning är att de ligger närmre OLED. Även kontrasten förbättras något men bakmonterad belysning som är zonindelar förhöjer det ännu mer. En mycket smal TV innebär mycket litet utrymme för inbyggda högtalare. En mycket smal TV kommer aldrig att ge ett "bra" ljud eller ens i närheten till acceptabelt ljud. Jag har aldrig fixerat mig vid hur smal TVn är eftersom jag aldrig tittar på TV från sidan utan framför panelen. När man sitter framför panelen ser man inte hur "tjock" eller "smal" TVn är. En TV med bakmonterad belysning blir per automatik "tjockare" än en TV med kantmonterad belysning.
 11. Och en liten rekommendation, nu kan jag inte hotmail men gmail och outlook tillåter att logga in antingen via app-lösenord (som går att individuellt blockera) eller via moderna protokoll som OAUTH (lite teknisk term men tillgång vi att du säger ok via tvåstegsverifiering). då spelar det ingen roll om man byter lösenord för programmen har inte det lösenordet i sig. Dvs aktivera tvåstestegsautentisering (2fa) och se om inte det går att logga in via programmen på bättre vis än lösenord.
 12. Om du menade att även Gmailkontot borde uppdateras automatiskt så tycker jag inte att det är konstigt att Microsoft prioriterar sina egna gratisprodukter. Det är nedlagt en hel del utvecklingstid på dessa. MS vill ju väldigt gärna att man börjar använda Edge också.
 13. Är Oled känsligare för inbränning än vad gamla hederliga plasma var? Undrar för jag har en plasma som jag köpte 2011 och det varnades om inbränning hela tiden. I min finns inte en tillstymmelse till inbränning trots att den ofta stått på samma kanal i många timmar från morgon till kväll (under OS t.ex.) enligt teorin skulle då kanalloggan "brännas in". Kanske finns det någon automatisk "rensning" som jag inte märker av?
 14. Som nämnts har Comhem TiVo, en mycket smidig sak. Jag hade comhem förr och saknar Tivon.. På den tiden jag använde den så klarade den av att hoppa över reklam ganska exakt, men jag tror att tv-bolagen sedan dess har klagat så jag är inte säker på att det fungerar längre så man får spola själv Men det finns flera olika mediespelare man kan använda. Jag själv har VU+ Duo 2 som man kan spela in med. Jag använder den främst för att kunna hoppa över reklamen i reklamkanalern (och meningslösa scener i filmer och serier ) Det fiffiga är att man kan programmera knapparna på fjärrkontrollen via mediaspelarens menyer att hoppa x-antal minuter i det inspelade materialet så man slipper spola. Ett reklamblock är ofta 7 minuter så det är en fröjd att bara behöva en knapptryckning. Men jag har några knappar där man bara hoppar olika antal sekunder i de fall reklamblocket är kortare eller längre och man hamnar fel. Tyvärr är den inte lika smart som Tivo som kunde hålla reda på när serier sändes och spela in dem även om de blev flyttade.
 15. Du kan högerklicka på filen och välja Kopiera för att sen högerklicka på mappen dit den ska och välja Klistra in.
 16. 2) Com Hem har det de kallar för TiVo-box som är en hårddiskinspelare: https://www.comhem.se/tv/tivo
 17. pbbx ser det ut som Jag släpar ikonen mot Kingston-usb. Men hur vet jag om det är filen eller bara en genväg?
 18. Vilken oerhörd kunskap du besitter! Men egentligen så är vi överens kring färgåtergivningen på Oled. Men att det finns risker vad det anbelangar svärta och livslängd. Du skriver också, Exklusivare LCD-TV har zonindelad bakgrundsbelysning som gör att TVn kan dämpa eller släcka ner bakgrundsbelysningen i mindre zoner vilket upplevs som en ökning av kontrasten (skillnad mellan ljust och mörkt). Kan du länka en 50” med dom egenskaperna? Qled har starkare färg och kontrast. Men känns som om Oled är mer ”naturlig”? Plus att den är smalare? Svårt det här.
 19. QLED-TV är Samsungs version av LCD-TV med Quantum dot-teknik. Quantum dot är en teknik för att förbättra färgåtergivningen på en LCD-skärm. Quantum dot-tekniken finns i flera varianter där Sony kallar sin teknik för Triluminos och LG kallar sin för nano-LED. Samsung köpte företaget som uppfann Quantum-dot-tekniken för flera år sedan. Företaget som låg bakom tekniken utvecklade den för den medicintekniska världen för att få fram bättre skärmar. Philips har använt sig av Quantum-dot-tekniken i tidigare modeller men använder nu LGs teknik i sina exklusivare modeller. LCD-skärmar med Quantum dot-teknik har de senaste åren utvecklats med stormsteg, och nu är vissa LCD-TV nära att ge likvärdig bildkvalitet som OLED men till lägre pris. Du skall ha i minnet det jag skrev tidigare i tråden, OLED har en större risk för inbränning. Flertalet OLED-produkter har en inbyggd teknik för att "rensa" skärmen för att minska inbränningsrisken. Om TVn är påslagen under en viss tid kan OLED-TVn uppmana användaren att försätta TVn i Stand-by i 15-30 minuter för "rensning" av skärmen. En LCD-TV har en mycket liten risk för inbränning. Inbränning innebär att skärmen visar del av bild även när annan bild visas. Ett bra exempel är alla TV-loggor som finns (vanligtvis) i översta högra hörnet. Om TVn är påslagen länge med en kanal gåendes (TV4-logga till exempel) finns risk att denna logga ligger kvar även när man byter kanal. Den ligger kvar som en svag skugga. Nu är det inte särskilt vanligt att OLED får denna vidhäftning om man "sköter" TVn så den får "rensa" bilden då och då. Livslängden för en OLED är också kortare än för en LCD-TV. Vi pratar fortfarande om bortåt 10 år eller mer. Fördelen med en OLED kontra LCD är just svärtan och färgåtergivningen. Eftersom det inte finns bakgrundsbelysning till skärmen på en OLED så finns det inget ljus som kan "läcka" när en pixel skall vara släkt (visa svart). Exklusivare LCD-TV har zonindelad bakgrundsbelysning som gör att TVn kan dämpa eller släcka ner bakgrundsbelysningen i mindre zoner vilket upplevs som en ökning av kontrasten (skillnad mellan ljust och mörkt). Notera att man felaktigt anger dagens LCD-TV som LED-TV. De är ingalunda några LED-TV utan använder sig av LCD-panel där bakgrundsbelysningen bytts ut från CCFL (Cold-cathode fluorescent light) till LED (Light-emitting diode). En LCD-TV med Q-Dot-, nano-LED eller Triluminos-teknik ger en fantastisk bildåtergivning.
 20. Jag har COMHEM med Basutbud, vilket innebär att TV1, TV2, TV4 mm sänder analogt resp digitalt fortfarande och min TV klarar båda alternativen! Jag har även en Panasonic video som spelar in analogt, och detta fungerar fortfarande, men i Sept 2020 kommer Comhem att bara sända digitala kanaler, vilket innebär att jag inte kan använda min video för inspelning (analog). Mina frågor är nu följande: 1) finns det någon billig box som konverterar digital TV signal till analog TV signal för min video? Mestadels till TV4 för att spola över reklamen när man tittar på inspelat program! 2) Hur eller med vad spelar jag annars in de digitala TV kanalerna? Tacksam för lösningsförslag!
 21. Ja, så är det. Hur vet du vilken IP-adress du ska skriva in i webbläsaren?
 22. Vad är det för filändelse på filen du försöker kopiera till USB-minnet? Du kan se det genom att i Utforskaren högerklicka på filen och välja Egenskaper. Om det är en genväg så finns det en flik som heter Genväg. Annars kollar man vad det står för Filtyp på fliken Allmänt. Hur gör du när du kopierar filen till USB-minnet med Utforskaren?
 23. Ja då verkar det som om Oled är vad man ska ha för optimal upplevelse? Eller?
 24. Tyvärr får jag bara "connection timed out" när jag försöker gå in i routern. Jag har inte gjort detta tidigare men antar att jag ska skriva routerns IP-adress i webbläsaren och då borde en sida med inställningar öppnas?
 25. Kanske finns svaret här https://www.youtube.com/watch?v=226kWMOVGGc https://www.youtube.com/watch?v=KkXE_n4Pn2Q Själv nöjer jag mig med LCD
 26. Läste men är ändå inte riktigt säker på att jag förstår. Vad är liksom den skarpaste Tv’n - svärtan i Oled eller färgen i Qled?
 27. Alla mått enligt tillverkaren Bredd 1 119,8 mm Höjd 658,8 mm Djup 112,7 mm Bredd (med stativ) 1 119,8 mm Höjd (med stativ) 681,0 mm Djup (med stativ) 240,0 mm https://www.philips.se/c-p/50PUS7334_12/7300-series-4k-uhd-led-med-android-tv-och-ambilight/overblick
 1. Ladda in mer innehåll


×
×
 • Skapa nytt...