Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
matte2k

HJÄÄÄLP!!! Problem med att få XP att boota från di

Rekommendera Poster

Specifikationer:

• AMDi ADUAXDA2500BOX

• lAssembled jwith Heat-sink and fan

• Speed:i 1833MHz

• L2 Cache:l 512KB

 

Speed: 1833MHz läser jag!? (=ungefär 1900!)

 

Mauritz.

 

[inlägget ändrat 2004-02-13 23:21:36 av Mauritz Lybeck]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

problemet är att din FSB är ställd på 100Mhz. medans den för XP 2500+ ska vara 166Mhz.

166Mhz * 11(multipel som processorn har som default) = 1833Mhz -> xp2500.

Nuvarande inställning ger 100*11 = 1100Mhz -> xp1900+

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Precis.. vad är då knas?

Du har väl köpt en "Speed:i 1833MHz" som heter "AMDi ADUAXDA2500BOX"!AMDi ADUAXDA2500BOX

 

Namnet och hastigheten har inte med varandra att göra! "AMDi ADUAXDA2500BOX" är tydligen bara ett

namn som inte säger den rätta hastigheten

 

(Jag skulle känna mej lurad!)

 

Mauritz.

 

"166Mhz * 11(multipel som processorn har som default) = 1833Mhz -> xp2500."

Huvvaaa...överkurs ;-)

 

[inlägget ändrat 2004-02-13 23:31:49 av Mauritz Lybeck]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du kan ladda ner Core Center från MSI för att kunna ändra inställningar direkt i windows om du inte vill ut å leka i BIOS.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Enligt MSI ska du inte ändra från default på multipeln utan bara ändra FSB till 166 så ska allt fungera fint.

 

Mauritz: En Xp2500+ har inte 2500 i klockfrekvens utan just 1833. Dom använder bara beteckningen för att visa vad processorn motsvarar om du skulle köpt en intel för flera pengar.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I din BIOS har du en undermeny som heter frekvenser och spänningar (med reservation för trötthet).

Där kan du ändra nåt som heter FSB den står som default på 100. med +- kan du ändra den till 166 å sen är det bara starta om. :)

 

 

http://download.msi.com.tw/support/swr_exe/CoreCenter.exe

Där har du länken till core center annars. där är det kanske lite lättare. vad vet jag?

[inlägget ändrat 2004-02-13 23:36:32 av Fjuppen]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
problemet är att din FSB är ställd på 100Mhz. medans den för XP 2500+ ska vara 166Mhz.

 

Vad är FSB? Jag skulle gärna lära mej litet för att inte fatta fel!

Pinsamt att svara fel pga kunskapsluckor! :-)

 

Mauritz.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Så här står det under Frekvensker i Bios... Dessa fält är dock låsta... sjumt! så jag kan inte ändra dem!

 

Current FSB Frequency 133Mhz

Current DRAM Frequency 166Mhz

Current DDR Frequency 333Mhz

 

Men dem går ju som sagt inte å ändra nått i dessa fält.... nån som har nått tips...

 

 

Sen är ju fortfarande problemet att under Systemegenskaper i XP står det också "bara" 480MB ram å inte 512 som det ska va!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mauritz: En Xp2500+ har inte 2500 i klockfrekvens utan just 1833. Dom använder bara beteckningen för att visa vad processorn motsvarar om du skulle köpt en intel för flera pengar

 

Tack Fjuppen! Dom var allt luriga ;-)

 

Mauritz.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

bor1z: prova ladda ner core center då och se om du kan ändra där. det borde gå bra i BIOS oxå. fast jag vet inte vart du låser upp tyvärr. 133*11 = fortfarande xp1900+ (brukar va satt 100 som standar, I stand corrected).

 

Mauritz: jo dom har skoj på sina firmafester :)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mauritz: jo dom har skoj på sina firmafester :)

Jag börjar väl åxå känna mej som en firmafest här, så bäst å´ begränsa postandet framöver! :)

 

PS. Det är ju ändå fredag!

 

Mauritz.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Laddade ner Core nu.. ändrade FSB från 133 till 166 Mhz... då vart skärmen heelt cp... gick inte å se nått.. int eheller alt+f4 så jag fick trycka av och sätta på burken manuellt igen.. fortfarande bara 133 Mhz... =(

Core specialister.. tips tack...

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja men funkar det så funkar det! Varför måste du pressa så?

Men visst håller jag med dej också: Har man köpt något med viss prestanda så vill man ju få ut det också...

Jag själv sätter dock alltid säkerheten framför prestandan!

Vad gör man med ett snabbt system som bara kraschar!?

 

Mauritz.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jo visst... men varför skulle det krasha.. det är ju trots allt en 2500+ jag köpt.. INTE 1900+....

Fan heller att jag kommer nöja mig med det!

 

Datorn är till jobbet och den måste vara fixad innan söndag morgon.. då drar jag på resa å är tillbaka om 4.5 månader.... så den måste vara fit for fight tills dess... därför är det lite broska...

 

vad innebär det där FSD egentligen.. men kunde ju välja lite vad som helst... om vi säger att jag hade valt 200 och det hade funkat.. hade jag då trimmat den lite då eller.. är det så det funkar?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu har jag fixat det!! JIPPI:... men hjälp av nått snille från MSIs forum! det hade med sw1 och sw2 på moderkortet att göra.. det var fel inställt...

 

dock så är problemet med minnet kvar... har ett 512MB instoppad... när jag bootar säger den 480MB + 32MB virtuellt... vad är det??

Det blir ju trotsallt 512MB....

men högerklickar jag på den här datorn står där bara 480MB

STRAAAANGE eller?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...