Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
zero_118

Hittar inte hårddisken i XP

Rekommendera Poster

Nisse pEee

nja .. du måste göra den bootbar först.. kan du göra i xp med formaterings alternativen...

 

 

den här datorn>öppna>3,5>formaterings menyn...

 

(kan inte ge bättre råd där, har ingen disktetstation i datorn jag sitter vid)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
zero_118

fixade det :) bootgrejen alltså..

 

nu e det bara o hålla tummarna då..*rädd*

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
zero_118

ok.. nu har jag uppdaterat BIOS och det funkade fint.

 

Väl innen i XP kom det upp "New hardware found" sen va jag tvungen att starta om datorn för att den nya hårdvaran skulle fungera.

 

Äntligen tänkte jag.. men inte då ingen ny 80GB HD kundes ses när jag startat om datorn, varken i utforskaren, partitionmagic eller disk mangement.

 

vad gör jag nu då?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Nisse pEee

den här datorn>hantera> så kommer det upp ett "träd"

 

välj diskhantering .. ovh där finns den nog som en disk... du måste måste skapa en parition och formatera..

 

(sitter å läser tråden om något missat)

[inlägget ändrat 2004-02-11 18:07:46 av Nisse pEee]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
zero_118

hittar ingen HD där heller.

 

Vad jag gjort så här långt:

 

*Kopplat in HD med IDE kabel samma IDE som den gamla HD:n har.

(Har provat alla möjliga varianter här, kört den nya HD:n som slav och just nu sitter den som cabel select) hur ska det se ut här egentligen?

´

*Kollat i BIOS och där finns båda HD med.

 

*Fdisk från dos. Formaterade den nya HD:n

 

*Uppdaterat BIOS

 

Letat efter den nya HD:n i utforskaren och i computer management scannat efter ny hårdvara utan att hitta den i managemnet.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Avicii
Letat efter den nya HD:n i utforskaren och i computer management scannat efter ny hårdvara utan att hitta den i managemnet.

Inte för att jag tror det är lösningen, men hämta hem TweakUI och under My Computer->Drives kan man bocka i/ur vilka enheter som ska synas i Den här datorn. Om du nu vet vilken enhetsbokstav den har. Vad som talar mot att TweakUI fixar det är att disken ska i alla fall synas i diskhanteraren/disk manager.

TweakUI kan du hämta här t.ex.:

 

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=afa135c8-8b63-4c03-8986-d7f45a6aa1fa&DisplayLang=en

 

Hämta TweakUiPowertoySetup.exe 147 KB, om du inte har en Itanium processor.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
zero_118

jag vet inte vad den skulle ha för enhetsbokstav :(

 

kan jag inte göra om allt från början?? dvs göra om allt jag gjorde i fdisk och så berättar du EXAKT hur jag ska göra steg för steg i ett lugnt och pedagogiskt tempo :) om du orkar och om det går förstås

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
zero_118

du får gärna berätta hur alla sladdar ska sitta oxå och hur de plupparna ska sitta som bestämmer om de ska vara slave eller ngt annat..

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Nisse pEee

det jag kommer på nu är .. vi har inte frågat om du har rätt ide kabel.. en ata66-133 kabel 80ledare..inte en 40 ledare...

 

Din nya hd syns i bios? när datorn startar så kommer det en massa info på en par sidor. dvs i början av starten (vet du vad jag menar?) finns den med även där? har du tillgång till ett vanligt tb så kan du trycka pause så du hinner se..

 

Den bör nog gå som slave allt ensam på egen kanal..

 

 

f

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
zero_118

vet inte vad jag har för kabel, jag använder den som fanns till den hårddisken jag redan hade. Hur kollar jag om det är rätt?

 

Jo jag e med på vart du menar i uppstarten och ja den står med där också.

 

Primary master = gamla hårddisken

--''-- slave = den nya hårddisken

 

så ser det ut.

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Nisse pEee

tja .. 80 ledaren har 80 trådar..

 

du har väl en cd? på egen kabel? den är snanoligt en 40 ledare... 40 trådar.. varje tråd är en "rand" på kabeln...

 

http://www.nordichardware.se/guider/Lagring/2001/installera_hdd/

 

sidan 22 i manualen till ditt mk har du väl en bild på en 80ledare..

 

http://217.160.208.211/soltek/download_file/Manual/socketA/VIA/75KAV/75KAV&KAV-X-English12/75KAV&KAV-X-hard.pdf

 

sid 6 om inte annat

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
zero_118

då e det utan tveken en 80 ledare jag har. Ska läsa igenom den sidan du länkade till. tack.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
zero_118

nej nu blir jag snart arg på riktigt på det här..

 

Kan jag kanske installera om XP på min nya 80gig (dvs plugga ur den gamla 40gig) på så sätt få min 80gig att fungera och sedan koppla in den gamla igem och plocka bort XP på den. Skulle det fungera tror ni?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Nisse pEee

återkommer senare.. tidsbrist...

ps gör ett inlägg om du får till den..

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
zero_118

får inte till det :( nu kommer jag dock fara iväg över helgen sen hoppas jag att jag kan få hjälp av ngn som kommer hit o tittar på eländet.. men kom gärna med fler förslag om du/ni kommer på :)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Nisse pEee
hoppas jag att jag kan få hjälp av ngn som kommer hit o tittar på eländet

 

LOL.. jo det e bra å kunna se och känna på "burken", men elände, nje, någon detalj som vi missat, men vad?

 

Har man tillgång till burken brukar de ente vara ett problem..så mye enklare då...

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
zero_118

så nu var helgen slut men hårddisken är sig lik dvs den funkar fortfarande inte :( så nu kan ni börja bombardera med tips igen :)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
nana

Skulle börja från start.Ta ur hdd 2 och låt datorn starta med en hdd.

Kolla att byglarna sitter rätt, att de inte halkat eller så. Kolla även att idekablen sitter fast ordentlig. Koppla in den nya hdd:n och prova igen.

Den skall synas i uppstart men är ju inte fungerande förrän den är formaterad.

Det skall du kunna göra kontrollpanelen- administrationsverktyg - Datorhantering - diskhantering.

Om detta inte fungerar, utan några extra program eller annat, be säljaren kolla den, kan ju vara trasig.

 

Hitachi Deskstar 7K250 80Gb 7200rpm 2Mb 8.5ms UDMA100 IDE - ditt köp. Har själv haft problem med Hitachi.

 

När man är på väg att ge upp, då brukar det lösa sig.

Håll ut.

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...