Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Plugga säkerhet


Anders Hydén

Rekommendera Poster

Anders Hydén

Jag undrar lite om var man kan plugga inom IT-Säkerhet...

Helst ska det inte vara en Högskoleutbildning...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tyvärr tror jag det finns dåligt med utbildningar som är "kostnadsfria" På den fronten är det böcker och informationssökande på internet som gäller.

 

När det gäller utbildningar så har de större utbildningsföretagen flera olika typer av säkerhetsutbildning. T ex säkerhet i ipnät eller internetsäkerhet. de stora leverantörerna av säkerhetsprodukter såsom Cisco och Nortel har ibland seminarier som kan vara nog så intressanta och kostar oftast inget eller en mindre summa pengar. Dataföreningen i Sverige www.dfs.se har även ett nätverk för säkerhetsintresserade.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

ulf lövqvist

Börja med att titta på BS7799. detta är en brittisk säkerhetsstandar som även vi i sverige använder. utifrån denna standard kan du gåvidare för att se vad som kan intressera dig. det finns en hel del bra siter man kan använda för att hålla sig uppdaterad. type: http://www.dtool.com/ , http://www.infosecuritymag.com/ , http://www.secure-me.net/ , http://www.icsa.net/ . Ja det finns mängder.. Ut och leta och plugga.. Lycka till

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 veckor senare...
Gitte Rasmussen

De finns kvalificerad yrkesutbildning med inriktning på säkerhet i Skelleftiå och Landskrona. Dessa ligger någonstans mellan gymnasie och högskola men ger högskole poäng. hakan.almstrom@techfuturum.landskrona.se kan ge dig mer information.

 

Annars får du läsa böcker eller använda internet det finns massor med whitepappers etc om säkerhet som det är fritt fram att ladda ned. Våra som vi på Prevas e-security har skrivit finns under

http://cqr.prevas.se.

 

/Gitte

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...