Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Plugga säkerhet


Anders Hydén

Recommended Posts

Tyvärr tror jag det finns dåligt med utbildningar som är "kostnadsfria" På den fronten är det böcker och informationssökande på internet som gäller.

 

När det gäller utbildningar så har de större utbildningsföretagen flera olika typer av säkerhetsutbildning. T ex säkerhet i ipnät eller internetsäkerhet. de stora leverantörerna av säkerhetsprodukter såsom Cisco och Nortel har ibland seminarier som kan vara nog så intressanta och kostar oftast inget eller en mindre summa pengar. Dataföreningen i Sverige www.dfs.se har även ett nätverk för säkerhetsintresserade.

Link to comment
Share on other sites

ulf lövqvist

Börja med att titta på BS7799. detta är en brittisk säkerhetsstandar som även vi i sverige använder. utifrån denna standard kan du gåvidare för att se vad som kan intressera dig. det finns en hel del bra siter man kan använda för att hålla sig uppdaterad. type: http://www.dtool.com/ , http://www.infosecuritymag.com/ , http://www.secure-me.net/ , http://www.icsa.net/ . Ja det finns mängder.. Ut och leta och plugga.. Lycka till

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Gitte Rasmussen

De finns kvalificerad yrkesutbildning med inriktning på säkerhet i Skelleftiå och Landskrona. Dessa ligger någonstans mellan gymnasie och högskola men ger högskole poäng. hakan.almstrom@techfuturum.landskrona.se kan ge dig mer information.

 

Annars får du läsa böcker eller använda internet det finns massor med whitepappers etc om säkerhet som det är fritt fram att ladda ned. Våra som vi på Prevas e-security har skrivit finns under

http://cqr.prevas.se.

 

/Gitte

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...