Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bränna mpg!!!!


bamsep

Rekommendera Poster

Jag vill bränna en mpg med nero 6.0, men när den ska koda om filmen stängs det ner. mpeg är det inga problem att bränna och den bhöver inte kodas om. Avi finns det program som kodar om till vcd/svcd. Men inte för mpg (vad jag kunat hitta). Och det finns inte så mycket mpeg filer som mpg att hämta ner. Nån som vet lr har ett förslag på hur man ska gå till väga med mpg filer????

 

Tacksam för all hjälp

 

Mvh Bamsep

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om mpeg funkar så är det väl bara att ändra filändelsen från mpg till mpeg!?

Det är ju samma format, bara olika ändelse.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är ju knappast säkert att två filer helt och hållet är av samma format bara för att de har (snarlika eller) samma filändelse (mpg och mpeg). Två filer som båda har mpeg som filändelse kan vara mycket olika. Saker som kan skilja är för bilden tex. saker som storlek, frame rate, samt bitrate (och rate control mode). För ljudet tex streamtype, sampling frequency, channel mode och bitrate.

 

Så för att kunna bränna i Nero ska filen uppfylla vissa standars som tex. DVD, SVCD eller VCD (om man inte bränner som data/CD-ROM förstås). Om filen inte är enligt dessa standarder så kan Nero koda om filen, MEN Nero är inte alls vidare bra på detta och resultatet blir förfärligt! Bättre är då TMPGEnc eller Canopus ProCoder.

 

Problemet som du, bamsep, har kan bero på att din mpg-fil är korrupt på något sätt och när Nero ska kolla igenom den för att avgöra dess kodning så krachar Nero. De finns mängder av verktyg för att kolla och reparera mpeg-filer på nätet. VCDGear och VCDEasy är två (utöver de två jag tidigare nämnt) som kan vara bra att ha när man håller på med (S)VCD.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag tackar så väldans mycket för ditt svar Cluster :)

Låt mig bara förstå det rätt...

Om jag ska koda om mpg filen så ska jag använda TMPGEnc lr Canopus.

Och om min mpg fil är korropt så ska jag använda VCDGear lr VCDEasy för att rätta felet som finns på filen.

 

Var det så du menade??

 

Och sweboy99...Cluster har helt rätt.

mpg och mpeg är absolut inte samma sak.

Det är ongefär som att gemföra dvd med vhs.

Filmer båda, men stor skilnad där emellan.

mpeg(1)=vcd mpeg(2)=svcd och så finns det mpeg(4) också (som jag är lite osäker på vad det är). Man kan väl säga att mpg är rena stenåldern precis som vhs, kan ha okej bild och ljud men det är långt ifrån en garanti och långt ifrån dvd kvalitet.

 

Mvh Bamsep

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jo, för kodning rekomenderar jag TMPGEnc eller Canopus ProCoder. Dessa finns dessutom i demo-versioner så att man kan testa hur de fungerar. Att sen köpa dem kostar inte allt för mycket det heller.

http://www.canopus.us/US/products/ProCoder/pm_procoder.asp

http://www.tmpgenc.net/e_main.html

 

MPEG Repair är ett utmärkt verktyg för att bearbeta oh reparera mpeg-filer. Finns som trialware (ftp://ftp.pixeltools.com/demo/Mpr_Demo.zip), men den det kostar en duktig slant för fullversionen. http://www.pixeltools.com/MpegRepair.html

 

VCDGear kan man använda för en massa saker bla. korrigering av vissa MPEG-fel. http://www.vcdgear.com/download.html

 

VCDEasy anväds främst för att skapa (S)VCD-skivor (med chapters/kapitel om man vill). Dessutom kan man bla. rätta till de fel som kan uppstå om man laddat ned mpeg-filen från p2p-nätverk. http://www.vcdeasy.org

 

Om du vill ha tips på en bra sida som tar upp video-relaterade fråor kolla på http://www.dvdrhelp.com

 

[edit: fixade länkarna]

 

[inlägget ändrat 2004-01-16 12:42:09 av Cluster]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tackar tackar tackar :) :) :)

 

Aldrig har jag fått så bra och raka svar, och sådan hjälp. Har ändå frågat runt om detta i över ett halvt år. men ingen har vetat.

har även sökt på nätet men int6e hittat nått rakt svar.

Jag tackar dig väldigt väldigt mycket för dina svar

 

Med många Mvh Bamsep

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Alltid kul att kunna hjälpa till!

Sen är jag ju iof inte helt säker på att mina svar löser ditt problem med Nero... Om det fortsätter att krasha och du "vet" att din MPEG-fil är ok så kan du ju testa att bränna i ett annat program. VCDEasy kan bränna direkt eller skapa image-filer som kan brännas med något annat program tex. CDRWin (http://www.goldenhawk.com/cdrwin.htm).

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...