Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hur överföra gamla videofilmer till datorn?


demyt

Recommended Posts

Hej! Är lycklig ägare av en gammal videokamera som inköptes när barnen var små, cirka 12-13 år gammal. Följaktligen har vi ett skåp fullt med band - de där små som man kan titta på med hjälp av en adapter. Nu skulle jag vilja föra över all film till datorn och redigera ihop alla timmars film till ett par timmar som är sevärda... Kan man koppla videobandspelaren till datorn? Vad behöver man för utrustning? Vi har en 1,5 år gammal dator med XP. Tacksam för tips!

/demyt :)

 

[inlägget ändrat 2004-01-12 15:03:19 av demyt]

Link to comment
Share on other sites

Hej,

 

Det du behöver är ett videoredigeringskort till din dator samt ett videoredigeringsprogram. Nu finns det en uppsjö av olika modeller/märken och inte minst prisklasser. Vilken typ av videoredigeringskort du behöver beror lite på vilken typ av kamera du har. Om du t.ex har en digitalkamera så bör du skaffa ett videoredigeringskort med firewire. Annars bör ett videoredigeringskort med 'vanlig' S-Video in/ut fungera.

 

Men som sagt finns det en hel del olika typer av videoredigeringskort på marknaden. Det smidigaste vore nog att knalla ner till en butik där dom kan tänkas sälja sådan utrustning och gå igenom vad du behöver.

 

Vet inte var du bor, men om du vill så kan du få tipps på ett par ställen i stockholmstrakten om det kan vara aktuellt?

 

Detta kanske inte var någon detaljerad beskrivning på hur det går till, men kanske kan ge dig en idé om vad som krävs.

 

[inlägget ändrat 2004-01-12 15:26:51 av assar]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...