Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Fucking Netscape...


Niklas Sörman

Rekommendera Poster

Niklas Sörman

Netscape måste nog vara förra århundradets mest överreklamerade program (efter ICQ). Att någon fortfarande sitter med Netscape är för mig en STOR gåta. Nåväl, eftersom en del gör det så skulle det vara roligt om inte min hemsida ser för pissig ut så om någon som har både IE5 och Netscape kan ta sig en titt på http://surf.to/soerman/ och ge mig förslag hur jag skall få sidan att se likadan ut i Netscape som i Explorer är jag mycket tacksam.

 

/Soerman

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

<citat>

...ge mig förslag hur jag skall få sidan att se likadan ut i Netscape som i Explorer...

</citat>

Minst sagt elementärt: Ladda upp html-filen till den högra ramen. I övrigt är det, så vitt jag kan se, inget som skiljer IE- och NC-versionerna åt, förutom de rundade hörnen och att även få det i NC är väl inte vidare svårt, eller hur?

 

 

<citat>

Netscape måste nog vara förra århundradets mest överreklamerade program (efter ICQ).

</citat>

Har du någonsin använt NC och ICQ - det verkar inte som det. Om du skulle ha använt t.ex. ICQ skulle du tämligen omgående insett ICQ:s genialitet.

 

För övrigt är det fel att kalla NC och ICQ för överreklamerade - det var länge sedan jag såg en annons (inkl. banner) för NC och jag har aldrig sett någon reklam för ICQ. Däremot brukar MS då och då göra reklam för IE, så om det är något program som skulle vara överraklamerat ligger IE betydligt närmare till hands.

 

 

Avslutningvis: Det språkbruk som du använde i inläggets rubrik hör inte hemma i eForum!!!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Niklas Sörman

Henke,

Vad gäller mitt språkbruk i utformandet av en passande titel till mitt inlägg så var "Fucking Netscape" menat som ett skämt.

 

"fel att kalla NC och ICQ för överreklamerade "

Med ordet "överreklamerade" menade jag inte bokstavligen att Netscape och ICQ annonserade med hjälp av banners eller TV-reklam. Däremot utsätts man, som läsare av t.ex. InternetGuiden, PC För Alla, PC Hemma och framförallt alla minst sagt oproffesionella IT-bilagor som medföljer kvällstidningarna, av en slags reklam. Att Netscape och ICQ är överreklamerade är min personliga åsikt.

 

"Har du någonsin använt NC och ICQ - det verkar inte som det"

Svar: Jo då. Det har jag. På tiden före Windows 98 och Internet Explorer 5 var inte IE alls det program det är idag. Då använde jag Netscape men eftersom prestandan kraftigt minskas då man använder Netscape, valde jag att byta ut det till IE igen. Ett byte jag aldrig någonsin ångrat. Framförallt är problemet med Netscape att det är så Webmasterfientligt. De rundade hörnen är faktiskt väldigt svåra att få till i Netscape. När jag skrev inlägget hade jag inte gjort den andra index-filen som är anpassad till Netscape.

Gå in på IE-versionen med Netscape så ser sidan helt annorlunda ut. Eftersom Netscape inte stöder CSS på samma sätt som Internet Explorer gör, var jag tvungen att göra om hela sidan totalt igår. Jag orkar inte gå in på fler detaljer, Netscape är och förblir ett fornminne.

Vad gäller ICQ drar det ner hastigheten på datorn kopiöst om man har netdetectagenten aktiverad.

 

Avslutningsvis: Jag använder vilket språk jag vill så länge jag håller mig inom lagens gränser. Om du inte klarade av den harmlösa titeln i mitt inlägg måste du ha väldigt svårt att klara dig i verkligheten. Om du är religös föreslår jag att du går till en kyrka istället, om du är medlem av Svenska akademins språkbruksnämnd kan du väl läsa ett lexikon eller nåt. Sluta märk ord.

 

/Soerman

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

<citat>

De rundade hörnen är faktiskt väldigt svåra att få till i Netscape.

</citat>

Här är ett exempel på en html-kod för rundade hörn som fungerar lika bra i NC som i IE:

 

<table width="300" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" bgcolor="#000000">

<tr>

<td><img src="left_corner_up.gif" width="50" height="50"></td>

<td><img src="200.gif" width="200" height="1"></td>

<td><img src="right_corner_up.gif" width="50" height="50"></td>

</tr>

<tr>

<td> </td>

<td>

<p>Here goes your text...</p>

<p>...yada yada yada...</p>

<p>...yada yada yada</p>

</td>

<td> </td>

</tr>

<tr>

<td> </td>

<td> </td>

<td> </td>

</tr>

</table>

 

I exemplet är tabellen 300 pixlar bred, men det kan naturligtvis ändras till valfri bredd. Det gäller även de rundade hörnen (kallde "left_corner_up.gif" och "right_corner_up.gif") som är 50x50 pixlar. I exemplet är endast de övre hörnen runda - de undre hörnen görs på samma sätt som de övre om även de undre ska vara runda. Bilden "200.gif" (som är transparent) finns endast där för "säkerhets skull" så att verkligen kolumnbredden ska vara 200 pixlar och inget annat - tabeller kan ibland ha en viss förmåga att inte ha de mått som man egentligen vill.

 

 

<citat>

Eftersom Netscape inte stöder CSS på samma sätt som Internet Explorer gör, var jag tvungen att göra om hela sidan totalt igår.

</citat>

Spanade in din css-fil och vid en snabb koll såg jag inget speciellt som skulle ställa till besvär i NC (förutom "hover"-effekten som inte syns i NC).

 

 

<citat>

Jag använder vilket språk jag vill så länge jag håller mig inom lagens gränser. Om du inte klarade av den harmlösa titeln i mitt inlägg måste du ha väldigt svårt att klara dig i verkligheten. Om du är religös föreslår jag att du går till en kyrka istället, om du är medlem av Svenska akademins språkbruksnämnd kan du väl läsa ett lexikon eller nåt. Sluta märk ord.

</citat>

Ovanligt moget... NOT!

 

Förhoppningsvis kommer du nog också att inse att vissa ord passar inte i vissa sammanhang...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Niklas Sörman

tack för hjälpen Henke.

angående css:en så fungerade inte bakgrundsfärgen och typsnittsinställningarna innan jag gjorde om html-dokumenten och skrev in den informationen direkt i html-koden istället.

 

"Förhoppningsvis kommer du nog också att inse att vissa ord passar inte i vissa sammanhang..."

Och förhoppningsvis kommer du nog också att inse att ibland kanske man inte ska ta allting totalt bokstavligt. Titeln var och är fortfarande mest ett skämt.

Jag hoppas att du inte tog illa upp för min slutkommentar i förra inlägget.

 

/Soerman

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

<citat>

Jag hoppas att du inte tog illa upp för min slutkommentar i förra inlägget.

</citat>

Det är lugnt! :-)

 

/Henke

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vad det gäller Netscape så kan jag faktiskt, till viss del, hålla med.

 

Man installerar det, surfar och upptäcker på var 7:e sida man kommer till att det saknas någon plugin eller liknande. Dessutom kommer aldrig någon ny version ut (syftar på 5). Nej, tacka vet ja MS Internet Explorer och win2000.

 

ICQ är fruktansvärt BRA!

 

Mvh

Pyttemjuk-fan!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Niklas Sörman

Jag undrar varför Netscape klagar över Microsofts monopolställning, om Netscape gjorde bättre program skulle nog dom flesta använda det istället. Hur svårt kan det vara att lära Netscape att tolka stylesheets egentligen?

 

/Soerman

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

eh, Netscape klagar väl inte på microsofts monopolställning?

 

NS tolkar css korrekt förutom hover taggen.. det är inte SÅ häftigt att en länk blir understryken.. dessutom går hover effekten att göra med dhtml om man nu måste ha den.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Min hjärna kanske är Microsoftifierad men inte f-n tolkar Netscape CSS korrekt? När jag sitter och utvecklar sidor så vill jag ha ett visst utseende och det är jättelätt att få till i IE men kollar man på sidorna med Netscape så ser de oftast för j-vliga ut och man får lägga minst 25% av utvecklingstiden på att få sidorna att i alla fall se anständiga ut.

 

Man har så otroligt många fler CSS-attribut att välja på i IE än Netscape samt att IEs modell är lite mer logisk.

 

Jag kan bara hålla med om att Netscape har sig själva att skylla för att de tappar marknadsandelar för tekniskt (och användarmässigt) ligger de numera ljusår efter och de kommer inte att komma ikapp heller av döma av betan på Netscape 5.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Niklas Sörman

När man kodar sidor för IE så kan man i en css-mall ställa in att typsnittet ska visas i 8px, det fungerar inte i Netscape. Där kan man bara ställa in de vanliga HTML-storlekarna, vilket gör att texten ser kantig och ful ut.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

"

När man kodar sidor för IE så kan man i en css-mall ställa in att typsnittet ska visas i 8px, det fungerar inte i Netscape.

"

 

Fungerar visst.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

NetScape tolkar inte alls CSS, bra..

t.ex font-size, font-family, o.s.v

och den klarar inte z-index heller..

 

På tal om z-index, tycker jag det är konstigt att de inte stöder det. Men det har ett eger idiotisk format, kallat <LAYER>, gggrrr..

 

För NS (NetScape) skulle hoppas jag att de snart kommer ut med en ny ver.. 5 eller 6 (vad det nu blir)..

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...