Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Christoffer Eklund

den där konstiga grejen

Rekommendera Poster

hej!

nu måste jag få hjälp att lösa en sak som vi blir galna över att inte veta.

 

Jag undrar vad är den där svarta grejen runt sladdar för något? Ni vet, man liksom öppnar den och så är det lite sladd inlindad i den, men inte tillräckligt för att det ska vara någon slags förlängare. Inuti verkar den vara klädd i magneter. Den är ganska tung också. Fick en kamera häromdan och den hade en sån, och vår projektor har en sådan.

Tror nästan att dom alltid finns med på lite dyrare elektronik.

 

vad är det? och vad gör den? nån som vet?

 

på baksidan står det typ ZCAT2035....

 

/doffe

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ferritkärnan ska alltid sitta där och är till för att ta bort störningar.

 

http://www.elfa.se/elfa/produkter/se/2011482.htm

 

"Kärnor av ferrit kan vara mycket användbara för dämpning av oönskade signaler och störningar i radiofrekvensområdet. Störningar kan komma från källor som t ex datorer, motorer, generatorer, blixtlampor, tyristorstyrningar etc. För att kunna välja ett så lämpligt material som möjligt, är det till stor hjälp om man vet i vilket frekvensområde störningen ligger. Normalt rekommenderas material ''43'' för störningar i frekvensområdet 20–600 MHz, material ''77'' för området 1–50 MHz och material ''J'' för frekvenserna 500 kHz – 20 MHz. För att täcka upp ett större frekvensområde kan man använda två kärnor av olika material. Om man trär flera kärnor på samma ledare adderas impedansen. Om flera varv lindas på samma kärna multipliceras impedansen med antalet varv i kvadrat. För bandkabel har speciella delade block utformats. Samma regler gäller för dessa, d v s impedansen adderas om två eller flera par sätts på samma kabel. Om det finns anledning att misstänka att störningar går tillbaka in i elnätet från apparaten, kan man linda nätkabeln 6 till 9 varv på toroidkärnan FT-240-77. Detta kommer att verka som en RF-drossel på nätkabeln och bör förhindra RF från att gå tillbaka in på nätet där det annars kan påverka andra anslutna utrustningar. För att få bort störningar som går in i en telefon kan man få bra resultat om man lindar sladden mellan telefonen och telejacket 5 till 10 varv på en kärna med material ''J'' eller ''77''. Material ''77'' är även lämpat för effekttransformering."

 

Lycka till!

MW

http://sierra4x4.has.it

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den skyddar emot "spikar", dvs överspännings chockar i elnätet, jag tror den funkar både in och ut så den reducerar eventuella störningar på elnätet som din produkt skulle kunna generera.

 

mvh

G

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...