Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lokal webserver


Joakim Andersson

Rekommendera Poster

Joakim Andersson

Jag har precis installerat Optionpack för NT och har nu lite problem att få webserverna att fungera som den ska i frånkopplat läge.

 

Vad som händer är att den vill koplla upp sig när jag försöker med http://localhost eller http://joakim (som datorn heter). Jag hade samma problem under 98:an men då lyckades jag fixa det genom att ändra i någon fil men jag kommer inte ihåg hur jag gjorde.

 

Någon som har något föslag?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Sätter en peng på att ni inte satt upp ett korrekt intranät. Din NT host måste ha ett IP nummer, förslagsvis i serien 192.169.x.x

som är ett reserverat nummer för dom som inte har en egen IP adress. Sedan får ni sätta en DNS sökordning på nästa flik. Webläsaren förstår inte att localhost är din egen dator utan tror att det är internet.

 

//sven

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Christian Eriksson

Hej!

 

Mitt ganska långa och kanske tråkiga inlägg (eftersom ingen svarade på det), handlade bl. a. om samma sak, nämligen det att "Fjärranslutningen" startar när jag försöker anropa den lokala webservern. Inlägget finns på //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=11838&ForumId=101

 

Jag kan fortfarande inte ansluta till den lokala webservern utan att ändra inställningen Kontrollpanelen -> Internet -> Anslutning avdelning "Anslutning" till "Anslut till Internet via det lokala nätverket". Detta gäller både för standardläget i Internet Explorer 4.01 och för "Arbeta i frånkopplat läge".

 

Nu har det ju kommit lite råd i denna tråd så jag får väl göra lite nya försök. Sven Pernils: Var ska IP-numret skrivas in? Själv sitter jag med windows95(I). DNS sökordning på nästa flik, vilken dialogruta talar vi om? Tommy Ledberg menar också på att det måste vara inställt på att ansluta vi nätverket och inte via modem. Det är lite jobbigt emellertid att ändra inställningarna hela tiden emellan access till den lokala webservern och Internet. Så jag hoppas fortfarande på någon mer smidig lösning!

 

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...