Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

/exchsrvr/mdbdata ....


ytownrocket

Rekommendera Poster

.... är full med 5MB text-filer.

Vet inte vart dom kommer ifrån eller varför dom skapas.

Kör Exchange 2000 server SP2.

 

Någon som vet nåt ?

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Filerna som du undrar om är Exchanges transaktionsloggar vilka alltid är på 5MB. All modifiering (inkomna mail, borrtag av mail osv) sker först i dessa loggar för att sedan skrivas in i databasen.

 

Tänk på att om den disk som lagrar dessa loggar får ont om diskutrymme (mindre än 10 MB) så kommer exchanges databaser att stängas ner. Det vanliga är att man låter backupprogrammet ta bort dessa loggar vilket den gör efter att en full backup är tagen. Ett annat alternativ är att man slår på Cirkular logging vilket innebär att endast ett fåtal transaktionsloggar skapas och skrivs över efter behov. Detta rekomenderas inte då en restore inte kommer att kunna läsa tillbaka allt som har hänt (eftersom modifieringarna är överskrivna).

 

/ Martina

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Martina har så rätt!

Ett litet tillägg bara, tänk på att separera transloggarna från databaserna diskmässigt annars är risken mycket stor att du inte har någon nytta av den exelenta funktionen med transloggar. Går disken ner och både databas och transloggar ligger på samma disk så är ju båda borta... Och det duger inte med olika partitioner utan fysiskt skiljda diskar.

Behöver du hjälp så hojta bara!

 

/Magnus

www.humandata.se

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...