Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Athlon 600 eller PIII 600???


Agge

Recommended Posts

Jag undrar vilket av dessa två alternativ som är bäst, jag använder datorn mest till att spela på, samt kör lite mindre program..alltså vilken av processorerna är bäst???

Link to comment
Share on other sites

AMD har på senare tid blivit ett väldigt hett alternativ till Intel. Just nu är det AMD som leder kampen om den snabbaste x86 processorn.

Mellan Athlon 600 och PIII 600 måste jag säga Athlon 600. Athlon är billigare.

Prestanda då. Nja, där är det inte bara processorn som gäller utan även chipet på moderkortet. Där ligger Intel långt före. Chipet "AMD 751 Irongate" är värkligen inget att hurra för. Om jag har fattat allt rätt är AGP 1X max. Jämför då med ett bra Intel chip som klarar AGP 4X.

MEN, VIA har nydligen släppt chipet "VIA KX133" och är gjord för Slot A (Athlon). VIA KX133 slår Intels bästa chip "Intel 840i".

 

Så, för att inte gå djupare.. AMD Athlon 600 med ett moderkorts chip från AMD är inget att ha. AMD Athlon 600 med VIA KX133 slår PIII 600 med Intel 840i. Prisskillnaden är stor. Eftersom 840i använder Rambus minnen så är kostnaden bara där 12000 kr. AMD Athlon paket kostar runt 5720 kr.

 

Varför vet jag allt detta då? Är just påvägg att köpa själv =)

 

Källa angående moderkort/chipet: www.tomshardware.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Inte för att vara en "besserwisser" visserligen är AMD´s Irongate inget att hurra för men AGP är 2x och inte 1x...Med nya VIA-PC133 så får man 4x AGP..AMD Athlon är ett bättre val prismässigt och prestanda mässigt har byggt en själv...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...