Just nu i M3-nätverket
Jump to content

800->700


Hans

Recommended Posts

Jag använder Nero 6 och brukar ibland bränna ner SVCD-filmer på CD. Problemet är att filmerna ofta är större än 700Mbyte och om man då tar in dem i NeroVision så säger den att den inte kan minsta ner filen automatiskt nog mycket utan att man skall göra det manuallt.Men det går inte heller.

Däremot fixar Nero burning ROM det hur lätt som helst, man bara ställer in att den skall passa in på 700 Meg och den fixar det.

Problemet är att jag skulle vilja göra avsnittsmarkeringar och det går ju inte i ROM bara i NeroVision.

Min fråga är, finns det nåt annat brännarprogram om man kan bränna SVCD med och som klarar att få ner en >800Mbyte-film på 700Mbyte och där man kan fixa snygga menyer och avsnittsmarkeringar?

 

Har även testat 800Mbyteskivor men då hoppade bilden till ibland och det blev kraftigt synkfel mellan ljud och bild.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Du har missförstått lite.. Som svcd går det att bränna 833 mb på en vanlig 700 mb skiva, ungefär lika dant som en musik cd på 80 min också blir större än 700 mb. Det för att SVCD använder mode2. Så det är bara att välja svcd i nero och dra och släppa filen så ser du själv att den får rum efter att nero har kontrollerat att den följer standarden. Annars kan jag rekommendera VCD Easy som du kan göra menyer och chapters med: http://www.vcdeasy.org/

 

 

Besök min Blogg: http://svartling.blogspot.com

Min andra Blogg: http://svartlinks.blogspot.com

Min Wikisajt: http://www.digitalnews.tk

Min WebbPortal: http://www.svartling.tk

Min "artist Page" http://svartling.hopto.org/svartling.html

 

 

[inlägget ändrat 2003-11-02 16:04:55 av svartling]

Link to comment
Share on other sites

Ja det är mycket möjligt jag har, jag har inte satt mig in i det så väl ännu, är rätt ny på att bränna SVCD. Men faktum kvarstår att om jag drar en film till NeroVision som är 814079 kB stor säger Nero att den behöver mer diskutrymme än vad som finns tillgängligt på den valda destinationsenheten. Och så kan jag välja om jag vill reducera kvalitén automatiskt så den ska få plats. Gör jag det står det sedan att att den inte kunde reducera nog mycket för att det skall få plats och så står det att det använda utrymmet är 729 MB, 25,9 mer än tillgängligt.

Och då kan det väl inte gå att bränna på en 700-skiva, eller???

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...