Just nu i M3-nätverket
Jump to content

RAS&NT4


Jovan

Recommended Posts

Hej

Har ett problem som snart gör mig sömnlös och undrar om någon varit med om samma, det lyder som följer: Har Nt4 servrar och Nt4 wkstn klienter, 1pdc flera Bdc:s.Hade Ras installerat på en Bdc,funkade ett tag sen ballade det hela ut.Klienten fick meddelandet om att domänkontrollanten ej kunde nås,efter flera ominstallationer(ras) så funkade det någon vecka, sen blev det samma sak igen.Har nu installerat rasen på Pdc:n, funkade ett litet tag, sen ballade det ur också.Har Dhcp och wins på servern, har testat lm-hosts med pre-taggen hos klienterna,statiska ip på rasen,tja vet nu knappt vad mer jag kan göra.Någon som har tips så välkomnar jag dessa'

Jovan

Link to comment
Share on other sites

Testa att stänga av tjänsten ras och sen starta den igen! Hur är tjänsten ställd att starta automatiskt eller manuellt vid omstart av servern, är tjänsten aktiverad eller inaktiverad i services? Får du inte något meddelande i systemloggen?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Har märkt att just installation av ny SP6a kan störa RAS. I mitt fall löste det sig när jag tog bort alla inställningar och skapade nya.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...