Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bredbandsbolaget


Katarina51

Rekommendera Poster

Jag har intenetuppkoppling hos dessa, inget att klaga på men deras sätt att sköta e-mailhanteringen är under all kritik.

Jag har inte särskilt mycket post men jag får i dagsläget drygt 100 spam om dagen.

Jag har klagat hos bredbandsbolaget och fått ett svar att de kan inget göra. Erbjuds att byta adress, det är dt enda. Jag föstår itne så mycket av detta men av BB s svar fattade jag att de som läser av adresser tar .net före .se och därför är bredbandsboalget så drabbat enligt dom. Jag har webmail hos home och spray och där har jag inte drabbats.

Jag har också flera gånger med mailtrafiken, det jag har skickat har inte kommit, eller vice versa.

Jag har kontaktat konsumetrådgivaren i min kommun för jag är inte nöd med bredbandsbolagets hantering av detta.

Är det någon mer som drabbat av detta hos detta företag.

Visst kan de väl göra något åt detta om de bara vill.

Katarina

/Katarina51

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Min personliga uppfattning är att det knappast är leverantörens fel, utan snarare ens egen hantering av ens epostadress. Ett enda felsteg, eller råka avslöja sin epostadress för "fel" person en enda gång kan vara ödestigert. Dvs det kan räcka att du epostat en vän eller affärskontakt som inte håller så stor koll på sin epost så... tjong, sitter du där i spam-träsket :)

 

Titta på spam-filter typ cloudnet och andra klient-lösningar som inte kräver serverändringar.

 

--

.Wey - använder inte sin gratisadress från BBB så vet inte om det är vanligt med spam där. Får ¨100 spam om dagen till sin hotmailadress dock =D

 

Go da! Sing a song!

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har BBB som ISP och har haft så i snart fem år. Under dessa år har jag inte fått ett enda spam till min bredband-adress.

 

Oftast är anledningen till spam att adressen kommit ut till fel personer på ett eller annat sätt. Det finns flera sätt som adressen kommer ut på. Det verkar som att det idag även förekommer ex sajter som erbjuder vykortstjänster för surfarna och sedan säljer de de adresser som anges då man skickar vykorten.

 

Att BBB inte kan göra så mycket spammejl är förståeligt eftersom det i sådana fall skulle vara att installera spamfiltrering på sina mejlservrar och då uppstår ett annat problem, att filtrera bort rätt mejl. Telia försökte sig på det tidigare i höstas med enorma reaktioner som följd. Det var en hel del oskyldiga mejl som klassades som spam och aldrig kom fram.

 

Jag förstår att du inte uppskattar din spamskörd. Vem gör det? Det du kan göra för att åtgärda detta är att antingen byta mejladress, vilket bör vara effektivt, eller att installera en egen filtrering på din dator. Fördelen med det sistnämnda är att du själv kan bestämma och lära programmet vilka mejl som är spam och inte, samt att du ändå kan se de mejl som klassas som spam.

 

Kolla in http://www.keir.net/k9.html Det är gratis och har fått väldigt bra betyg.

 

//Clas

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag färsk BBB-kund (sedan en dryg månad). Har inte drabbats förut, men idag dök det faktiskt upp ett mail med någon tveksam skärmsläckare från okänd hotmail-avsändare. Ingen viagraflod än så länge dock. Jag har alltid varit extremt restriktiv med mina privata adresser. Hoppas det inte är slut på friden nu.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Lite förnuft räcker så långt..

Spam kan vara jobbigt men det går att minimera det till obetydlighet.

 

Jag ser att detta är ett utmärkt tillfälle att länka vidare till Blackvipers sida som alltid vet vad han snackar om.

Lär dig filtrera email här: http://www.blkviper.com/Articles/OS/Email/filter1.htm

 

Something to consider is the fact that the E-Mail filters and spam filtering do NOT work with HTTP E-Mail accounts, such as Hotmail and Yahoo. Most of those kind of services offer filtering of their own. Use it.

 

[inlägget ändrat 2003-10-28 20:53:36 av Hundbert]

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Jag har BBB som ISP och har haft så i snart fem år. Under dessa år har jag inte fått ett enda spam till min bredband-adress.

 

Då har du haft tur. Jag har en hotmailadress som jag använder till olika registreringar på "mindre trovärdiga" siter och forum. Själklart blir det en hel del spam till den adressen. Men sen kan du faktiskt ha så otur att giriga eller omedvetna kompisar anmäler din adress till nån tävling bara för att de själva tycker det verkar kul och då spelar det ingen roll hur försiktig du är med din adress.

 

/JANspeed

 

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det där är inte spam. Det är en mask från en smittad burk där din mailadress finns i adressboken.

 

Läs på om Blaster på Eforum ;-)

 

Annars är mina erfarenheter som de andras i tråden, BBB-konton är varken mer eller mindre spammade än andra ISP's.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...