Just nu i M3-nätverket
Jump to content

2003 server problem efter uppgr


danielm

Recommended Posts

Har uppgr. från NT4 server till 2003 och flyttat hemkat samt lite annat och detta gick bra men..

-skrivarna accepterar inte inställningarna utan går tillbaka till default letter på alla klienter som lägger till nätverksskrivare

-vissa enheter som flyttades blev skrivskyddade och fastän man väljer att ta bort detta på mapp respektive undermappar och filer så slår det inte igenom

-när man skall lägga till grupper från domänen till ex den lokala gruppen priviligerade anv. så får man upp anv och grupper från domänen men när man sedan klickar ock för att lägga till så funkar inte detta för den hittar inte domänen?

 

Har någon något vettigt förslag till att lösa detta?

 

MVH

/daniel

 

Link to comment
Share on other sites

-vissa enheter som flyttades blev skrivskyddade och fastän man väljer att ta bort detta på mapp respektive undermappar och filer så slår det inte igenom

2003 är lite restriktivare när det gäller rättigheter i default-inställningarna. Du har väl kollat rättigheter både på share- och NTFS-nivå?

-när man skall lägga till grupper från domänen till ex den lokala gruppen priviligerade anv. så får man upp anv och grupper från domänen men när man sedan klickar ock för att lägga till så funkar inte detta för den hittar inte domänen?

DNS problem? Eller möjligen vill den kontakta din "Global Catalog". Kolla så att maskinen du sitter på kan nå AD't ordentligt. Försök provocera fram fel i andra lägen så kanske man kan luska ut vad det är den inte hittar. Börja med att kolla DNS-inställningarna samt att din GC är uppe och snurrar.

 

/Mn

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...