Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rullband till CD


T-Beam

Rekommendera Poster

Hej

 

Jag har ett antal masterband från mitt rockbands utsvävningar på 80-90-talet och tänkte att jag skulle samla dessa på CD-A. Detta mest för samla dem på en bättre bärare innan rullbanden faller isär och ev. kunna lyssna på dem vid svaga, nostalgiska ögonblick ;-). De ska också distribueras till övriga bandmedlemmar och ev. andra nära sörjande.

 

Jag sitter med dator (Celeron 900, 800Mb RAM, 40 Gb 7200 disk för bara ljud, Terratec EWX-24/96 ljudkort), WaveLab 3 eller WaveLab Lite 4, Fostex PM-1 monitorer och en lånad Revox A 700 till min hjälp.

 

Jag skulle vilja ha lite tips om hur jag ska gå tillväga då jag vill försöka remastra dem lite, främst att få dem att låta samhöriga på CD:n. De flesta inspelningar kommer från proffesionella, lokal studior så det är ju inte meningen att göra om dem helt.

 

Det jag behöver tips på är vilken kvalite jag ska köra in dem på? 24/96 eller är det onödigt när de ska bli 16/44,1 sedan ändå? Vilken WaveLab ska jag köra in på som passar bäst? Gärna tips på förloppet från a till Ö, ska det effektläggas nåt, typ kompressor, EQ? (självklart beroende på hur det låter, men ändå några praktiska, handfasta tips skulle sitta fint att börja med).

 

Jag skulle vara mycket tacksam om någon har ork att hjälpa till och visa på hur han/hon jobbar med mastring.

 

Mvh

/Tobbe

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja du, jag har samma fråga.

Men jag har kommit en bit på vägen.

Det här verkar vara något: http://www.dbpoweramp.com/cdwriter.htm

och på det här ställena kan man finna mera:

http://download.com.com/2001-20-0.html?legacy=cnet

http://www.freewareseek.com/search.php3?q=Mp3+to+CDA&s=5

 

Om du lyckas få något att funka vill jag gärna veta.

Jag ska göra CD av tape, dvs analogt till cda, och jag har lyckats analogt till aif,mp3 eller wav, för det är vad Nero Wave Editor kan göra.

 

Hans hans.linde@telia.com

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Hans

Jag tror att vi har lite olika problem ändå. Men jag kan nog hjälpa dig på traven. När du spelar in dina band så är det wav eller aiff du ska köra på som ditt inspelarprogam klarar av. Att sedan göra CDA-spår sker ju när du sedan automatiskt när du bränner ner dina tex. wav-filer till en CD-skiva (ljudcd). Man kan alltså inte varken skapa eller spela upp CDA spår som ligger på hårddisk.

 

Mina undringar ligger mer på planet att jag vill ha tips från mer erfarna "remastrare", om arbetsgång, effektpluggar mm.

 

Lycka till....

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...