Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Långsam FTP i RedHat5.2


Fredric Holmström

Rekommendera Poster

Fredric Holmström

Har ett (o)lustigt problem. Jag har installerat RH5.2 på en P166MMX med ett NE2000 PCI-komp. NIC. Web-server och Ftp-server är installerade (wu-ftpd, anonftp, netkit-b etc).

 

1. När jag plockar fram html-docs över LAN via Apache-web-servern från en win95-maskinen (http://192.168.0.101/ i NS4) går det snabbt - inga problem. Om jag istället skriver in ftp://192.168.0.101/ i NS4 så tuggar den, å tuggar den, å tuggar... det tar ett bra tag innan man kommer in. Har någon en vettig förklaring?

 

2. Tänkte installera min SUN SPARC4C SparcStation IPX via NFS eller FTP från ovanstående maskin. Men i helsi... ggggggrrgrrrr... nåt e galet. Även fast Anonym FTP bevisligen funkar (fastän långsamt) så går det käpprätt åt h-e. Inte heller NFS går bra... Snälla, SNÄLLA... kan nån ge mig tips eller möjligtvis nån sida på webben som kan lösa mina problem...

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det kan vara så att ftpd försöker göra en reverse-dns får att hitta datornamnet på den burk som loggar in med. Om du lägger in dem i /etc/hosts så funkar det bättre.

 

Om det sedan går slött att att överföra filer så är det antagligen nåt hårdvarufel, men eftersom http funkar bra så är jag ställt på den frågan.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Fredric Holmström

Tack för tipsen!

 

Detta med nollor i IP-adresser - det finna faktiskt vissa nummerserier som inte används på Internet, helt enkelt för att undvika krockar med lokala nätverk. IP-adresser mellan 192.168.0.0 och 192.168.0.255 tillhör en sådan nummerserie.

 

Tack igen!

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...