Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Spela in instrument


Cubasic

Rekommendera Poster

Finns det något program där man kan spel in t.e.x en klarinet eller något annat instrument och få det att låta som ett helt annat instrument i datorn, högtalarna?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det finns mängder av program där du kan förvränga ljud, men det är betydligt enklare att använda en sequencer (t ex Cubase) eller något annat midiprogram för att definiera vad som ska spelas än att bemöda sig om att spela in en klarinett när det ändå inte ska låta som en klarinett. Men om det är äktheten spelandet du är ute efter får du spela in det som en wavefil (antingen i ett program typ Cubase eller någon wave-editor) och lägga på en massa effekter tills du hittar ett ljud du vill ha. Men det blir nog svårt att få det att låta som något annat instrument än en förvrängd klarinett eller en synth. Du kan t ex inte få det att låta som exempelvis en fagott på det sättet. Då behöver du en sampler men kan inte använda ett akustiskt instrument som input.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du kan, genom att använda lite fin utrustning (finns iaf till saxofon så det måste finnas till klarinett) få ut midi signal, som du sedan kan mata in i typ cubase och sen till en synth, å sen kan du spela fiol med klarinetten...

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...