Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rätt väg att gå?


JANspeed

Rekommendera Poster

-Patrik Johansson-

Jo visst är det rätt åt spammaren men bara sådant "medborgargarde" inte spårar ut...

 

//Patrik J

"Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts."
- citat av Albert Einstein

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Rätt o rätt, ur ett juridisk synpunkt torde det vara olagligt och kunna klassas som trakasserier eller något i den stilen. Samt att utskick av spam inte är olagligt... även om det är för jävligt att bli bombarderad av spam.

 

_________

TicoRoman - Anfall är bästa försvar

 

[inlägget ändrat 2003-08-22 16:12:01 av TicoRoman]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Samt att utskick av spam inte är olagligt...

....förutsatt att det klart framgår vem avsändaren är, att han på begäran upplyser om adresskälla samt att spammet inte innehåller vilseledande uppgifter.

 

Marknadsföring genom vilseledande uppgifter är ett brott mot Marknadsföringslagen vare sig den sker genom spam eller TV-reklam. Eftersom det är vanligt med vilseledande uppgifter i spam är det vanligt att Konsumentverket låter åtala spammare, sedan polisen spårat upp dem med hjälp av loggarna hos dessas internetoperatörer. Va, gör de inte? Då är de ju en del av problemet och inte en (liten) del av lösningen, och vad återstår då för vägar för att lätta på trycket, om de rättsvårdande myndigheterna sviker?

 

Därmed inte sagt att det är rätt att ta lagen i egna händer. Att anmäla allt till respektive ISP är ett bättre sätt att agera på, IMHO. Och att se till att ISPens rykte sprids om de är spam-toleranta, alt inte satsar tillräckliga resurser på en effektiv abuse-avdelning.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...