Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Pentium III fläkt???


Skarre

Recommended Posts

Hej!

 

Kan någon tala om hur man monterar bort fläkten på en Pentium III? Jag har nämligen köpt en ny (dubbel) PIII fläkt.

 

Jag monterade ner hela datorn och när jag kom fram till ovanstående moment tog det stopp. Jag vågade inte bända och bryta för mycket, eftersom processorer är ganska känsliga (och dyra) prylar. Så det var bara att plocka ihop allting igen och posta ett inlägg i IDG forum.

 

Jag skulle också vilja veta vilken strömkälla jag skall använda till den nya fläkten. Jag använder självklart det uttag där den gamla hämtade ström, men den nya fläkten har, som sagt, två fläktar. Kan man koppla ihop dessa på något sätt, eller bara leta rätt på en extra strömkälla på moderkortet?

 

Tacksam för svar!

 

// Andreas

Link to comment
Share on other sites

Du kan "koppla" fläkten till en hårddisk-sladd, då den svarta ska "kopplas" till den svarta från hårddisken, och röda ska till den gula från hårddisken.

 

/Tom

Link to comment
Share on other sites

Det löste sig! Jag hittade en utmärkt guide som jag tyvärr inte kommer ihåg adressen till. Det var dock mycket enkelt. Man behöver endast en chassi-skruv och en mejsel, och sedan trycker man tills clipsen poppar ut. Enligt Intel skulle man borra upp hålen, men detta var mycket enklare och man förstörde inte heller clipsen.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...