Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Snabb fråga !


Apnorix

Recommended Posts

Jag har aldrig märkt/läst/upplevt någon begränsning. Mit rekord är i och för sig bara 5 samtidiga. Som du kanske vet så återanvänds kooplingar i em pool, så det är inte säker att det blir en "ny" bara för att du skapar en ny.

 

Generellt bör man programera snålt och ju fler uppkopplingar man undviker dessto bättre.

 

Testa vet jag!

 

Link to comment
Share on other sites

Magnus Gladh

Du kan inte ställa fråga så, eftersom det beror på vilken databas du har, hur din ASP-kod ser ut, vad du gör i din ASP-kod, hur din SQL-sats ser ut, om du har delat upp din application på flera serverar, om du använder Transactioner eller ej.

 

Ditt största hinder är givetviss hur många kopplingar som din databas kan hantera samtidigt. Ju bättre databas desto fler kopplingar kan den hantera samtidigt. Typ access klara inte mer än MAX 5-10 samtidiga kopplingar, även om den kan hantera upp till 255 enligt MS, men svarstideran blir alldeles för långa.

 

MS SQL Server klara däremot upp mot 1000 samtidiga kopplingar, så där brukar hårdvaran på databasservern vara problemet istället.

 

Eftersom de flesta drivrutiner använder sig av connection poolen så skall man öppna sin databaskoppling så sent som möjligt och stänga den så tidigt som möjligt. Att öppna en databaskoppling överst på sidan och stänga den längst ner är helt förkastligt.

 

- Magnus

-----------------------------------------------------

Ropen skalla, BBB (eller BOSTREAM) åt alla!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...