Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dynamisk uppdatering av databas (Sql server)


Arne1

Rekommendera Poster

Hej

Är det någon som har något bra sätt för en dynamisk uppdatering av databas.

 

Tänkte göra en app där man anger connectionstring, tabell, kolumn som man skall uppdatera samt värdet för uppdateringen. Tex columnvärdet * 6,5.

Jag tänkte att man skall kunna använda denna app på vilken tabell som helst i databasen, därför vill jag bygga appen dynamiskt.

 

Mitt problem är att jag har jobbat lite för lite mot databaser för att komma på någon bra lösning. Kravet är att det skall vara likt en transaction. går något åt skogen skall det vara roolback på allt.

Om man kör med insert måste man ju ha någon unik kolumn att köra where kommandot mot, det gör ju att det hela inte blir särskilt dynamiskt.

 

Kan man hämta ett recordset uppdatera den kolumn man vill med recordsetet öppet mot databasen samt få transaction funktionen??

 

Öppen för alla smarta uppslag.

 

// PA

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hmmm...

Du vill göra en applikation där du kan uppdatera vilka tabeller och kolumner som helst, dessutom med funktioner som "värdet * 6,5".

 

Det låter som om det enda rätta är att låta användarna skriva sina egna SQL-satser. Med så avancerade funktioner är det nästan lättare att bygga ett verktyg som hjälper användaren skriva SQL.

 

Har du tittat på MS Query?

 

Eller missförstår jag dig helt nu?

 

/Mn

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej

Uppdateringen skall ske på alla rader i angiven tabell, kolumn. Det kan röra sig om över 2000 rader så min ide var om jag kan hålla recordsetet, uppdatera kolumnen sedan uppdatera tabellen med de nya värdena.

 

Allt ska vara i någon form av transaction så att inget kan gå fel.

 

//PA

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...