Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ide eller scsi brännare?


Nisse

Rekommendera Poster

Vilken dator krävs för scsi brännare? Är scsi brännare bättre än ide? Vilka brännare passar bäst till gammla datorer som p200? Vilken brännare ger minst problem? Hur snabba bör dom va? Är 8 bra? Vilka märken är bra? Finns det nån bra och billig brännare nu eller kommer bättre inom snar framtid? Blir priset mindre så det är värt att vänta?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

HEHE det va många frågor det. Priset på brännare kommer givetvis sänkas men så är det inom allt me data så man kan ju inte vänta hur länge som helst om det inte kommer nå helt nytt och spektakulärt =)

Gör så att du går till din närmaste återförsäljare och ber om råd. Gå runt till olika ställen och gämför lite. Och scsi e snabbare men då krävs det ett Scsi kort .

Och du kan i princip köra vilken brännare som helst på en 200.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 months later...

SCSI är snabbare. Enkelt sagt; datan flyttas fortare från Hårddisken till Brännaren. Sen tar minnet i brännaren vid, detta minne håller data i en buffert och för succesivt vidare datan till skivan. Om strömmen av data av någon anledning får problem mellan hårddisk och brännare under kortare perioder, så är denna buffert av yttersta vikt. Blir det sådana problem vid dataöverföringen mellan HD och brännare så att denna buffert tar slut, så får du en buffer underrun, och kan slänga skivan.

Köp en Plextor 8X, Yamaha 8X, Panasonic(Matsushita) 8X, Sony 10X eller TEAC 8X brännare.

Alla dessa har fått väldigt bra omdömen.

Om du inte behöver RW så köp "Plextor PX-R820" om du kan hitta den, för den tillv. inte längre.

Vänta!!?? nä! finns ingen anledning. Priserna är där dom är, när nya modeller kommer försvinner dom gamla. Går kanske ner något fram igenom när det blir större konkurrens mot DVD brännare, men där är vi inte ännu.

 

HejHopp Lycka till.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...