Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Sveos

Spara ikoner

Rekommendera Poster

Sveos

Är det någon som vet något sätt att spara ikonernas platser på skrivbordet? Så att man med ett ellet ett par klick kan återställa det om man av npgon anledning byt upplösning eller något.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
sysk167

ögerklick på tom yta på Skrivbordet & välj "Ordna ikoner efter. På nästa meny som du får fram kan du i den övre avdelningen välja att "sortera/gruppera" dina ikoner (bara ett val aktivt åt gången). I den nedre avdelningen har du 2 val som kan vara valda samtidigt eller var & för sig.

Om ikoner hamnat utanför det synbara skrivbordet, brukar det hjälpa att antingen bara välja att ex sortera ikonerna efter typ. Om man har valt (i nedre avd) "Ordna automatiskt" ska de inte kunna försvinna, men det händer i alla fall. Nödlösningen brukar då vara "Lås mot rutnätet". Då åker alla ikoner in i varsin "tänkt ruta" på skrivbordet. Ikonerna tar upp något större plats (inte mycket men...) då den tänkta rutan är lite onödigt stor.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Weyland

"Rutnätets" storlek går att ändra i bildegenskaper, utseende, avancerat - under föremålen "ikonmellanrum".

 

...dock tror jagt inte det var detta Sveos var ute efter - Microsofts TweakUI har jag för mig har en funktion för att spara ikonpositionerna, så man kan återställa dem efter att något klantigt spel har sabbat layouten.

 

--

.Wey

 

Future Hero Next Generati0n

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
sysk167

Är nu faktiskt som så att då ex ett spel sabbat ikonernas plats & ex en del dom jamnat "utanför" det synliga skrivbordet, så kan mitt tips att sortera ikonerna återställa dom så att de blir synliga igen. Detta har jag själv råkat ut för med bl.a bildpgm & fixat på detta vis.

Däremot om man har flyttat ikonerna till "speciella platser", & vill få detta likadant igen så är det nog TweakUI som gäller.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...