Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Antivirusprogram


Niklas Hagman

Rekommendera Poster

Sophos antivirus är trevligt, och finns till Linux.

 

Ska väl dock tilläggas att det mest är intressant om man behöver scanna filer på windowsklienters vägnar (t ex om man kör en filserver). Virus till Linux behöver du knappast oroa dig för.

[inlägget ändrat 2003-05-16 12:36:20 av MD]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Niklas Hagman

Ok, tack för snabbt svar skall testa och köra det!

 

Trevlig helg!

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

stefan wind

Fråga, undran...Om jag förstått det hela rätt ang. Linux, Unix osv är att de är liksom moduluppbyggda och att det behövs rättigheter som root att kunna komma åt själva systemfilerna t ex. Ett virus kan då alltså endast ställa till det i bara ett begränsat område. Stäämer detta? Eller kan ett virus liksom gå förbi eller logga in liksom och komma åt på andra delar och därigenom uppfylla sitt spridande!

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ett program under unix körs alltid med de rättigheter som användaren som startar programmet har. Undantaget är program som har setuid-biten eller setgid-biten satt, ofta har en del systemkommandon denna bit satt. Program med setuid-biten exekveras med samma rättigheter som programmets ägare, och motsvarande gäller. Rörigt? Fundera lite på det! ;-)

 

 

Ett virus kan egentligen bara orsaka skada på systemet om det exekveras som root, och det är bl a därför man inte ska arbeta som root utan som en vanlig användare.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...