Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Nu är det dags!


Johan Wikberg, Nätverk & Kommunikation

Rekommendera Poster

Johan Wikberg, Nätverk & Kommunikation

Sedan 24 april har Windows Server 2003 funnits ute i USA, och betaversioner har funnits installerade länge lite här och var. Den 5 maj är det dock dags i Sverige, med Microsofts sedvanliga buller och bång - Hovet är hyrt, och Steve Ballmer flygs in.

 

Det här är den första nya versionen som släpps sedan Bill Gates omtalade PM om "Trustworthy Computing" gick ut i somras. Frågan är vad Microsofts nya inställning satt för spår i produkten. Räcker nio månader för en sådan omställning? Nyligen publicerade företaget en stor säkerhetsguide till Server 2003 (finns att ta hem från microsoft.com), vilket väl är tänkt att visa på goda intentioner men också fått skeptiker att undra om det verkligen är "security by default" som gäller.

 

Precis som förut kommer servern att släppas i ett antal språkversioner. Detta väcker fortfarande blandade känslor hos användarna. Förtroendet för att en uppdatering fungerar i mer än en språkversion, eller för att uppdateringar ska komma lika snabbt för alla språkversioner, är inte överallt på topp. I Sverige är det dock lätt att hålla sig med sådana reservationer - världen är stor, och det går inte att sälja så här stor mjukvara på enbart engelska.

 

Trots, eller kanske på grund av att så många använder Microsofts produkter är det många som inte är helt positiva till dem. Att så många använder dem hemma gör att även den som aldrig administrerat en server automatiskt har en förutfattad mening om serverversionerna. Men visst har de haft sina sidor, och med sådant som Trustworthy Computing-initiativet har Microsoft medgett att problemen funnits och måste rättas till. Vanans makt är stor och ett förtroende kan ta tid att förbättra. Nu är Server 2003 i alla fall här: den som lever får se.

 

/Johan Wikberg, Nätverk & Kommunikation

 

[inlägget ändrat 2003-04-28 16:51:02 av Johan Wikberg, Nätverk & Kommunikation]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

*paneldiskussion!*

 

Ja du Johan, det ska bli spännande att se hur det går för Microsofts nya serverop. de kommande månaderna. Kommer vi att skuggkopiera oss till ruinens brant eller inte, ja det är frågor som ännu ej besvarats - men vi väntar med spänning! :)

 

*avslutstrudelutt*

 

--

.Wey

 

Future Hero Next Generati0n

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Att notera är att det alltid är en lätt negativ ton i artiklarna när MS släpper något och alltid super positivt när det kommer någon ny *nix variant.

 

Lustigt tycker jag.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

"lätt negativ ton" ... nåja, N&K ger visst ut en helt j-a tidning om Windows Server 2003, det kanske kan väga upp ett visst mått av negativ ton här och där ;)

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tja.. kort rapport från leverantörerna, ska plocka upp ett litet metaframe xp-system med två servrar - visade sig att win2k3-licenserna (och terminalserverCALarna) var några tior billigare än win2k... kan juh vara roligt att veta eller nå't? :)

 

--

.Wey - här ska testas..!

 

Future Hero Next Generati0n

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...