Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Divx-- handikapp


mohammed hamidi1

Rekommendera Poster

mohammed hamidi1

hej på er alla som läger ner så mycket av ert dyrbara tid o hjälper till.tack för det.

Nu behöver jag hjälp med divx.

hur ska jag göra för att kunna komprimera mina filmer till divx? jag har installerat divx med codec men vet inte hur jag ska göra om det till divx så att det tar mindre plats.?

mvh David

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tänkte bara säga att korspostning inte brukar uppskattas och att jag tror du missat att lägga tråden i rätt del. Skulle tippa på Hem | Spel & underhållning | Multimedia eller kanske Hem | Spel & underhållning | DVD. Då själva DivX har inte så mycket med ljud att göra då det är en videocodec, den gamla 3.11 hadde en judcodec, men det är ett så gammalt format så det finns ingen anledning till att använda det nu när Divx 5 och Xvid finns här.

 

Aja, nu till din fråga, då du frågade om Divx så kommer jag visa guider till det, men på de flesta sidor jag länkar till finns det även guider för Xvid och andra format. Finns även forum på de flesta sidorna där du kan söka efter svar och sen fråga.

 

Det program som jag tycker du skall använda dig av är GordianKnot, ett mycket bra program som samlat allt du behöver. Du hittar det på http://www.doom9.org tillsammans med en guide som är ganska lätt att följa, bara man gör allt steg för steg. För att komma till guiden och nedladding av programmet.

Guides -> DivX / XviD -> DivX5 där har du nu programmen du skall ladda ned och installera.

 

Det finns även en annan guide du kan följa DivxLand´s

http://www.divxland.org/eng/dvd_divx_guide.htm

Där finns en guide på tre steg. Det Encoding programmet du skall använda dig av där är Vidomi och inte flaskMPEG, det är många som har haft trubbel med det programmet, men iofs finns det säkert många som inte haft det. Men av mina egna erfarenheter så är vidomi lättare att handskas med.

 

Finns även en tredje som jag själv inte använt nångång men den killen som skrivit den kan ganska mycket om DivX och andra format så följer du den borde du få schyssta resultat.

http://www.everwicked.com/content/DivX_5_Guide/

 

Dessa guider börjar med dvd och slutar med divx, men om du hanske har en mpeg fil liggande på datorn så kan du oftast hoppa in i mitten av guiden och se vilkea inställningar de använder för komprimering.

 

En annan sida om kan vara bra att ha är http://www.divx-digest.com där det finns länkar till codecs och en massa olika bra program som man kan behöva.

 

Vilket format skall du göra till DIvX?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

mohammed hamidi1

hej.

tack för hjälpen.

jag har spelat in från min dv-kammera och har sparats av av sig som mpeg format. jag vill komprimera som avi,divx,svcd, alltså det som tar lite plats båda på datorn och cd:en som jag tänkt mig bränna på.

mvh

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...