Just nu i M3-nätverket
Jump to content

mirror copies


Sobdos

Recommended Posts

När en volym skall monteras så får jag felmeddelandet "mirror copies of the volume directory don´t match" och så avbryts monteringen.

Har sökt lite på nätet efter felmeddelandet, bla på novells support-sidor. De enda tips jag hittade ansåg att jag skulle ta ut sb-ljudkortet (som för övrigt inte finns i min dell poweredge 2300).

 

Nu hoppas jag att det är något lätt fel som någon kunnig person kan hjälpa mig med.

 

Problemet har kommit och gått och oftast har volymen monterats efter en vrepair, men nu verkar den ha försvunnit helt.

 

Link to comment
Share on other sites

Uppkommer problemet efter en kontrollerad omstart, eller efter serverkrascher?

 

Om det gör det efter en normal omstart bör du kolla att dina diskar är ok. Efter en krasch verkar det vara normalt att detta kan hända (jag har aldrig sett det dock)

 

Saxat från novells forum:

 

Run Vrepair manually with Purge ON and Write All Directory and FAT Entries out to

Disk ON.

 

You do need to keep re-running Vrepair until the error count is zero.

 

Tips: Om du inte hittar det du söker på Novells supportsida, testa Avancerad Gruppsökning i Google, och begränsa sökningen till nyhetsgruppen novell*

 

C:\>Seb_

 

 

Link to comment
Share on other sites

Första gången problemet uppstod var efter en serverkrash, strömmen gick och UPS:en skötte sig fint. I fem minuter...

 

Efter två veckor blev det samma fel efter en omstart och nu blir det problem varje gång volymen ska monteras.

 

Jag har redan börjat leta efter en ny disk men det vore ju väldigt skönt om jag kunde få upp den gamla igen.

 

Får jobba vidare med några vrepair och hoppas på att högre makter ska gripa in.

 

Det blir poäng för google-tipset! Tack!

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...