Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Laggande Laptop


oregano

Recommended Posts

Har en Dell C840 (P4 1,6Ghz, 256ram) . När jag startar datorn så går den perfekt,som den ska i ca 15 minuter. Därefter startar fläkten på högsta hastighet och aktivitetshanteraren visar konstant 100% CPU-användning trots att jag bara surfar eller skriver brev.

Sedan uppför sig datorn som en gammal 486:a , det tar evigheter att öpnna program, filmer går i slowmotion med ljudet långt i förväg, mp3 går knappt att lyssna till utan skrap och knäpp.

Men när jag gör en omstart så fort fenomenet visar sig så går datorn åter perfekt utan att lagga igen. En vän till mig förklarade att mitt RAM är en form av "Dynamisk minne" som inte töms ordentligt, vad menar han med det? Finns det ett sätt att återställa datorn utan att behöva göra omstart ?? Tacksam för svar.

 

Link to comment
Share on other sites

Vad har du för operativsystem? Om du har NT4/2000/XP, tryck Ctrl-Alt-Del och titta i Aktivitetshanteraren vilken/vilka processer som tar upp mycket CPU. (förutom "systemets vänteprocess")

 

Om du inte har kolumnen "CPU" så välj: Visa -> Välj kolumner, och klicka i "CPU-användning".

 

Ciao,

Anders

 

[inlägget ändrat 2003-04-11 13:53:55 av Anders N]

Link to comment
Share on other sites

Har XP. Jo, har tittat ofta på aktivitethanteraren under laggningsfasen, men där finns inget onormalt. Har också nyss omformaterat hårddisken för att jag trodde att jag fått in ett virus i windows, men det hjälpte alltså inte heller. det är samma som innan omformateringen.

har också ändrat i Bios några gånger , hjälpte ej heller. ett mysterium......

 

Link to comment
Share on other sites

Jag hade samma fel med min C800, det visade sig att en av de två fläktarna baktill hade gått sönder och fick bytas ut. Du kan ju testa att köra diagnostikprogrammet på Dell-CDn som följde med datorn för att utröna felorsaken.

 

///Martin

 

Link to comment
Share on other sites

Hej Juris .Tog mig en titt precis nu på baksidan av min Dell C840 och si.....en fläkt står stilla (Den Högra) och den vänstra går i full karriär.

Hur länge gick du utan dator innan du fick fläkten utbytt ? tack för hjälpen....

 

Link to comment
Share on other sites

Eftersom jag hade på-platsen-service kom de dagen efter att jag gjorde en felanmälan. Hoppas allt löser sig.

 

///Martin

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...