Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Tjdo.com


holtha

Recommended Posts

Har jag förstått dig rätt om att du fått en startsida som du vill bli av med?

I så fall, för att ändra en felaktig startsida kan man öppna register-editorn. Har du aldrig gjort detta förut så skriv regedit i Kör i start-menyn. Samtidigt uppmanar jag dig till försiktighet och ev. ta registerbackup innan du gör någon ändring. Minsta lilla fel och systemet kan bli obrukbart.

När du öppnat registret så är detta sökvägen:

 

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main

 

Klicka på + tecknen ändra fram till Internet Explorer. Sedan klickar du på Main och då ser du i högra delen av fönstret Start page. Där ska du se adressen som du vill bli av med. Dubbelklicka på Start page och sedan kan du ta bort adressen under rubriken Data. Samtidigt kan du skriva dit den adress du i fortsättningen vill ha som startsida.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det kan man väl precis lika bra ändra från Internet Explorer "Verktyg->Alternativ" lr?

 

/Jocke

 

"Shit! What? Rollers. No? Yeah. Shit!" - Blues Brothers

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det verkar vara LOP.

 

Ladda hem och kör Spybot - Search and Destroy från http://security.kolla.de så bör den hitta och ta bort skräpet.

 

Sedan så rekommenderar jag även SpywareBlaster, http://www.wilderssecurity.net som stoppar kända Spyware-ActiveX-kontroller från att köras.

 

Jag är dock osäker på hur lop.com installeras... Jag har för mig att det mest är så att den påbörjar hämtning av en exe-fil med ett "lockande" namn, och förväntar sig att användaren ska hämta och köra filen.

 

Många spyware-program installeras även via ActiveX, och man får då upp en ruta som frågar om man vill köra vad det nu är för program. (som: http://www.thegrid.org.uk/images/about/content/maps_activex_install1.gif)

 

Om så är fallet, så borde du vara försiktigare med vad du kör för filer. Det kan även vara så att när du installerat något annat program så installerar de även spyware-delar.

 

Ciao,

Anders

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tack så mycket för alla svar! Nu lyckades jag lösa det med hjälp av spybot, fy vad många ställen som de hade lagt in det på, inte undra på att jag inte lyckades få bort det manuellt. Mycket bra programvara Spybot!

Tack

/Thomas

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...