Just nu i M3-nätverket
Jump to content

komunicera med serieporten


roineroine

Recommended Posts

Hej!

 

Någon som vet hur man gör för att komunisera med serieporten på datorn?

Det är så att jag skall läsa av lite värden som kommer in på serieporten till datorn från en grunka. Jag har bara programmerat i C o C++ tidigare, så jag kan inte direkt mycket om jusst visual basic. Tänkte om det kanske finns färdiga funktioner eller komponenter man kan använda sig av. Om inte någon som har ett förslag om hur man skall börja eller var man kan hitta information om detta, t.ex på internet.

 

Jag hittade jusst lite information om "mscomm" på http://www.ontrak.net/visual.htm

 

Är detta det smidigaste sättet att kom. med serieporten?

[inlägget ändrat 2003-04-08 23:26:18 av roineroine]

Link to comment
Share on other sites

mscomm komponenten är ju det lättaste sättet, men den kan bugga ur emellanåt och sluta fungera. Så det beror ju på hur känsligt det är, om det är ok att den kan sluta fungera någongång. Annars blir det nog till att skriva det helt själv, men då ar VB _inte_ att rekommendera, då är det nog bäst att du skriver den i C lr C++. Här finns ett exempel program:

http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/vcsample98/html/vcsmpserialsampleforcommunicationsdemonstration.asp

 

/Jocke

 

"Shit! What? Rollers. No? Yeah. Shit!" - Blues Brothers

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...