Just nu i M3-nätverket
Jump to content

hjälp om krånglande dator


Teton1

Recommended Posts

har ett nybyggt system:

ASUS A7N8X deluxe (Rev 1.04), Athlon XP 2000+, Gainward MX440 64mb, deskstar HD på 40GB, LG DVD/Brännare och 1 modul Samsung 256 CAS 2,5 org minnen (allt köpt på Datorbutiken)

 

Problemet är att systemet har en långsam start för Windows 98SE, vilket tar ca 4 min att boota (kan säga att det installerats flera gånger om). Inga felmeddelanden under installationen, har även senaste drivrutiner och bios. äldre system bootar snabbare än denna. är det någon som har en ide om vad det kan vara för fel? var ska man felsöka? eller är det rentav något bajsing med moderkortet???

 

börjar tappat hoppet.

 

Vänligen

/Teto

 

Link to comment
Share on other sites

vilse i pannkakan kanske, men kom att tänka på när jag hade Win98 installerat. Det tog lång tid på sig att boota om datorn inte fick kontakt med internet, inte fick någon IP-adress vid uppstart. Då stod den och väntade på svar en lång irriterande stund. Då visste man snabbt vid uppstart att Telia ADSL var nere. Troligen inte ditt problem, men vem vet.

 

Har du ett nätverkskort i datorn som Windows vill ska få en IP-adress från en DHCP-server, då kanske det är det som orsakar den långa startupen.

 

/T

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...