Just nu i M3-nätverket
Jump to content

funkar inte riktigt d här.. hjälp?


zandman

Recommended Posts

Har ett litet företag där ja har några burkar står, kopplade till ett lokalt nätverk genom en switch.

(7 datorer: 192.168.2.2 till 192.168.2.8)

 

Tänkte idag ansluta det till internet med ADSL..

 

Letade reda på en router som låg och skräpade.. och kopplade in den till modemet, confade d å allt funkar så routern får ett IP från Telia..

(lokalt ip på routern är 192.168.2.1)

 

Allt funkar bra så långt, sen är mitt problem som så att ja inte får mina burkar som är kopplade till switchen att kunna använda internet.

 

Routern ser datorerna som är anslutna till switchen, så d verkar inte vara nått fel där, tror d e windows (eller jag) som är värdelös? =) hjälp!!

 

 

/andreas

 

Link to comment
Share on other sites

Christian...

Har du satt gateway till 192.168.2.1 på datorerna?

Kan du pinga routern?

Delar routern ut ip inställningarna?

 

Link to comment
Share on other sites

Hm, om du bara har haft en switch tidigare så har du alltså satt fasta IP-adresser på burkarna? Mitt tips är att konfigurera routern så att den delar ut ipadresser, sen sätter du klienterna att ta emot ip och dns via dhcp.. Då skall du se att klienterna automatiskt får routerns adress som gateway, då bör det fungera.

 

Vet inte om detta är den enklaste lösningen, men det är det jag kommer att tänka på såhär sent! =)

 

Link to comment
Share on other sites

Emanuel Jansson

Glöm inte att du måste logga in om du har telia adsl!

 

[inlägget ändrat 2003-03-11 00:31:40 av Emanuel Jansson]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...