Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Carl-Johan Nordqvist

Portaler i massor

Rekommendera Poster

Carl-Johan Nordqvist

Idag är portalen en mycket vanlig kategori, då det gäller webplatser. Sverige har idag ett mycket stort urval av portaler. En portal är i vanliga fall inget annat än en sida som slussar besökaren vidare någon annanstans. Därför är en portalsida förmodligen det mest optimala att ha som startsida, eftersom den ändras ofta. En portal kan givetvis också ha eget material. De flesta portaler är ämnesportaler, de är alltså specialiserade på något särskilt ämne. Men det finns även större portaler som täcker ett bredare område av kategorier. Frågan är om denna snabba takt som det kommer nya portaler kommer att hålla i sig? Får användarna någon egentlig nytta av alla nya portaler? Hur kommer det sig att det är nya portaler som växer så snabbt? Är det portaler specialiserade på en särskild kategori som är bäst, eller är det bättre med portaler som täcker in delar av fler ämnen istället?

 

Carl-Johans för...

 

Personligen är jag en stor förespråkare för portaler. Särskilt då webbens innehåll hela tiden utökas samtidigt som det blir fler och fler användare. Att det blir många portaler betyder också stor konkurrens, vilket i sin tur innebär att de som vill fortsätta sin verksamhet måste hålla hög kvalité för att få behålla sina användare. Förutom att användarna tjänar på den stora valfrihet som de trots allt får då utbudet blir så stort, tjänar också andra webplatser på detta. Helt enkelt eftersom de kanske blir omnämnda i någon av portalerna och på så sätt får trafik till sin egen webplats.

 

Kort sagt kan jag inte se någon direkt nackdel med att det blir fler och fler portaler, eftersom antalet användare också ökar i nästan samma takt, om inte fortare. Jag är också ganska så övertygad om att detta är en fluga som så småningom kommer att lugna ner sig den precis som nästan allt annat. Självklart så kommer de portaler som finns att vara kvar, men takten som de nya startas i kommer att stanna av.

 

Fredriks om...

 

Varje gång det kommer någon ny trend som är riktigt stor så blåses det hela upp och blir jättestort. Portaler är just en sådan sak. För ett år sedan pratades det bara om att man skulle starta ett community. Nu är det portaler som gäller. Om ett år så är det något annat.

 

Och vad är den egentliga nyttan med portaler. Det finns en massa bra länkar, det är möjligt, men vad är det egentligen för länkar? Det är till stora kommersiella siter som visserligen har ett bra utbud, men som inte har den där personliga närheten som man får på de guldkorn som en del privata hemsidor är. Skall man bara handla och läsa nyheter på webben är portaler nog inte helt fel, men skall man hitta de lite mer konstiga och udda sidorna så är det inte portaler som gäller. Dessutom så är dom ju inte helt snabb-laddade. De är proppfulla med reklam och erbjudanden som gör att det egentligen inte går att ha en sådan sida som startsida. Nej, tacka vet jag "about:blank", den tomma startsidan.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...