Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Rundgång vid installation


AlexS

Recommended Posts

Har precis köpt mig en ny WD Caviar 120gb-disk och tänkte byta ut min gamla systemdisk. För ordningens skull kan jag nämna att jag har möblerat om lite på IDE-kablarna och har nu Caviar som primär master, en 30gb Barracuda som primär slav, en brännare som sekundär master och min vanliga cd som sekundär slav.

 

Hur som helst; när jag bootade med XP, valde jag att formatera och göra en stor partition av hela disken, för att sedan installera XP där. Allt är frid och fröjd: formateringen tar ett tag, varpå alla filer kopieras till disken. Sedan startar datorn om och i detta läge hade jag räknat med att datorn skulle känna av att installationen var igång, men samma val som vid allra första booten ges, alltså om jag vill boota från cd eller inte. Om jag i detta skede väljer att inte boota från cd står det bara att operativsystemet inte kan laddas. När jag väljer cd:n, börjar allt om med skillnaden att det påpekas att jag redan har en c:\windows på disken som måste tas bort. Rundgång alltså.

 

I BIOS kan jag välja boot-ordning med de gamla vanliga + HDD0, HDD1, HDD2 etc. Jag har testat att ändra från CD-ROM till någon av diskarna men utan lycka, det står bara direkt att det inte går att ladda OS.

 

Eftersom jag inte stött på detta problem tidigare, testade jag för säkerhets skull att installera win2k, men exakt samma sak händer där.

 

Jag vill inte pilla mer med hårdvaran innan jag vet vad som kan vara fel, så jag tänkte kolla om det är någon som har något bra tips? Tack på förhand...

 

Link to comment
Share on other sites

Kör Caviaren som "cable select" så funkar det great.

 

//Robert

___________________________________

Det är inte lätt när det är svårt:)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hittade av en slump denna tråd på Eforum, som handlar om exakt samma problem. Ska lusläsa den senare, men det är "trevligt" att se att jag inte är ensam om problemet ;)

 

//eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=398603

 

edit: hjälp på problemet fanns att läsa i tråden ovan. Det rör sig om att när hårddisken auto-detectas sätts den i CHS-läge, men det ska vara LBA. Lösningen var att ställa in LBA manuellt, formattera om ytterligare en gång och sedan installera OS på nytt.

 

[inlägget ändrat 2003-02-25 12:44:28 av Leksander]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...