Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hur många fps är acceptabelt?


City

Rekommendera Poster

Sitter och läser grafiktester och ser där att de anger frames per second...hur många fps behövs för att spelet ska flyta jämnt? När börjar ett spel hacka?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

"hur många fps behövs för att spelet ska flyta jämnt?"

ca 25

"När börjar ett spel hacka."

 

När en bilduppdatering tar mer än 0,05 s.

Vilket kan bero på för låg prestande hos grafikkort, cpu, minne, hd osv.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag anser att det krävs betydligt mer än så. Många hävdar att det räcker med 24 fps, eftersom detta är den frekvens biofilmer använder. Detta räcker inte för spel (och i vissa fall inte för biofilmer heller, det är inte svårt att scener med mycket rörelse kan bli ryckiga på bio), mycket på grund av att man sitter nära skärmen när man spelar, och att man behöver högre precision än när man bara ser på film.

Närmre 50fps skulle jag vilja säga är acceptabelt, om prestanda ligger stabilt däromkring.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En anledning att 24 fps inte räcker i ett spel är att det inte finns någon rörelseoskärpa i varje enstaka bild. Det gör det däremot i rutorna på en biofilm. Ett spel måste ha betydligt mer än 24 fps för att vara behagligt. Jag tycker ett minimum är 50.

 

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sedan är det väl också så att om man tänker använda ett sådant gränsvärde för att t ex avgöra vilket grafikkort man ska köpa, så är det den lägsta bildfrekvensen som man har i ett spel som är intressant, det är då spelet hackar. Många testprogram visar fps som ett medelvärde över en längre tid, men ett medelvärde kan 'luras', så det borde kompletteras med ett högsta och ett lägsta värde, eller ännu hellre en kontinuerlig kurva över bildfrekvensen som funktion av tiden. För om t ex ett spel går med 100 fps under 99% av tiden, men i endast 3 fps i 1 %, så blir medelvärdet ändå ca 99 fps, och det verkar ju vid första anblicken räcka till. Men om den här enstaka procenten med 3 fps inträffar under en viktig del av spelet, och så brukar väl vara fallet, blir spelet i praktiken obrukbart ändå. Och då kan man stå där med sina 99 fps som testet visade i Doom 3 eller vad det nu kan vara...

 

[inlägget ändrat 2003-02-26 02:37:22 av Stålis]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...