Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Radio-bredband på liten ort


Hytech

Recommended Posts

Vi har på ett litet företag funderat på om det vore möjligt att bygga ett trådlöst nätverk för distribution av bredband till kanske 50-100 användare. Utrustningen som behövs då är, som vi förstått det, en basstation från Repeatit.se/Elltepe.se som kostar 40 000 kronor.

 

Det vi funderar lite över nu är valet av Internetleverantör. Skulle därför vilja ha förslag på leverantörer som kan erbjuda bredband ut från en sådan basstation. Detta ska användas på en ort som inte har ADSL eller någon annan form av fast anslutning till vanliga användare.

 

Så förslag på vad man bör tänka på vid en sådan här utbyggnad och förslag på Internetleverantörer tas varmt emot!

 

Link to comment
Share on other sites

Det kan nog de flesta ISP om de har en nedgräv lina till er ort. Telia är väl den ISP som har störst täckning, fast om de upptäcker ett intresse så lär de sno era kunder snabbt genom att erbjuda ADSL på orten , har hänt förr.

 

Hör även efter med er kommun om de har något stamnät som kanske ligger i närheten (säkert billigare än att koppla in en ISP)

 

Det är till att ringa runt till de olika ISP och höra efter. Det är dock inte billigt, 100 användare är nog i minsta laget. Om det skall vara i "ADSL standard" så behövs en 45mbps (är väl det närmsta) och den kostar säkert runt 30.000 i månaden, säkert ännu mer om ni säger att ni skall hyra ut kapacitet på den :) men skillnaden är stor mellan olika ISP så ring runt.

 

- Magnus

-----------------------------------------------------

Jag är inte kaxig, jag är bara så jävla bäst...

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...