Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Två enkla frågor


TicoRoman

Recommended Posts

Jag har aldrig någonsin gjort något i flash och är mest nyfiken på följande grejer:

 

1. Kan man spara "hem" en flash-animation från en webbsajt. typ högerklicka - spara

 

2. Kan man editera redan skapade flash-grejer? Tex saker som visas på en webbsajt, och man sparar ner.

 

 

_________

TicoRoman - The One And Only

 

Link to comment
Share on other sites

1) kolla i din webläsares chache minne, om du vet vad filmen heter så kan du lätt hitta den här. (kolla i källkoden för den ev. HTML sidan för attta reda på .swf-filens namn.

 

2) Nej inte direkt. De filmer du hittar på internet är .swf (ShockWave Flash) filer och kompilerade till bytekod. Det finns program som kan extrahera saker ur .swf filer men inget program vad jag vetsom kan helt återskapa en .fla fil(.fla fil är de flash's arbetsfiler)

 

Dessa program är lite kontroversiella eftersom de kan användas till att sno saker (t.ex. ActionScript kod) som man arbetat med under en längre tid.)

 

 

Ett bättre sätt att lära sig flash är att kolla igenom alla tutorials man hittar. Dessutom så kan du juh läsa forumen på Flashkit (http://board.flashkit.com) actionscript.org (http://www.actionscript.org) eller communen (http://www.communen.com) eftersom dessa forum är en riktig guldgruva vad gäller information. Det är så jag lärt mig det mesta. På dessa sidor finns dessutom sektioner med "movies"/filer som innehåller exempelfilmer med nedladdningsbar källkod.

 

/Mirandir

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...