Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Explorer startar inte/hänger sig


Anp

Recommended Posts

Fakta: Windows 2000 SP3 med IE6 SP1

 

Man dubbelklickar på Den här datorn, Den här datorn öppnar sig och allt fungerar som det skall.

 

Man öppnar Utforskaren via Start-menyn eller Officeknapparna eller Quick-Launch, fungerar icke.

Inget händer bortsett från att explorer.exe äter upp CPU utilization.

Jag vet inte vad som är avgörande, men det kanske har att göra med om Utforskaren skall öppnas med mapp-strukturen i vänsterdelen eller inte.

 

Internet Explorer startar heller inte, oavsett vilken ikon man försöker använda.

IEXPLORE.exe lägger sig i Aktivitetshanteraren, allokerar några MB men ingen CPU-kraft.

När jag dräper den processen så får jag upp "Internet Explorer har stött på ett problem och kommer att avslutas. Skicka felrapport."

 

Jag har lagt på SP3 och IE6 SP1 efter att problemet började uppenbara sig..

Windows Update kommer jag av naturliga själ inte in på.

 

Jag har testat regsvr32 enligt följande artikel utan förbättring.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;281679

 

Fler idéer eller är allt hopp ute?

 

\\Anp

 

 

[inlägget ändrat 2003-02-12 11:43:18 av Anp]

Link to comment
Share on other sites

Magnus Lindqvist

Jag antar att detta inte har med ditt problem att göra, men jag nämner det ändå.

 

Jag fick i princip likadant problem på några dator här på kontoret då Friends e-greetings card viruset var i farten. Kunde öppna explorer.exe utan att nått hände, samma gäller för IE. Då jag plockat bort viruset så började det fungera igen.

 

Men, som sagt var är det kanske inte ditt problem.

 

// Magnus

 

--Hard work pays off in the future. Laziness pays off now.--

 

Link to comment
Share on other sites

Glömde.. Det ligger en uppdaterad F-Secure på den (som jag f.ö. har stängt av i felsökningssyfte).

 

Men jag kikade lite i Eventloggen, och där såg jag nåt intressant... Fel på ett block på disken!

Håller på med en komplett scandisk just nu..

 

\\Anp

 

 

Link to comment
Share on other sites

Magnus Lindqvist
Glömde.. Det ligger en uppdaterad F-Secure på den (som jag f.ö. har stängt av i felsökningssyfte).

 

Det borde bekräfta vad jag misstänkte. Det var inte samma typ av problem som jag hade, även om symptomen var snarlika.

 

Men jag kikade lite i Eventloggen, och där såg jag nåt intressant... Fel på ett block på disken!

Håller på med en komplett scandisk just nu..

 

Det brukar vara skoj. ;)

//Magnus

 

--Hard work pays off in the future. Laziness pays off now.--

 

[inlägget ändrat 2003-02-12 12:05:21 av Magnus Lindqvist]

[inlägget ändrat 2003-02-12 12:05:41 av Magnus Lindqvist]

Link to comment
Share on other sites

Mycket skoj, speciallt idag.

Det var fel på nån fil i Temporary Internet Files (eller History kanske). Index.dat eller nåt sånt hette den.

 

Fixad och nu fungerar den! :-D

Tack för visat intresse iallfall.

 

\\Anp - salig...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...