Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Skriva lodrätt


Admini

Recommended Posts

Hej

Trots att det låter dumt/omöjligt så vill jag gärna fråga om det finns något sätt att skriva lodrätt på en htmlsida?

Bara små mängder begränsade text(förklaringar)

 

 

Link to comment
Share on other sites

menar du att skriva typ

 

H

E

J

!

 

så är det ju bara att stoppa texten i en tabell. Men om dy menar att fysiskt vända bokstäver 90 grader så tror jag inte att det funkar. Men om det är som du skriver "Bara små mängder begränsade text(förklaringar)" Så kan du ju göra bilder av de texter du vill ha lodrätt!

 

Jag har läst roliga saker om CSS 3 men det får vi nog vänta på! http://www.w3.org/Style/CSS/current-work

 

Link to comment
Share on other sites

ju jag menar att fysiskt vända bokstäver 90 grader.

Och det är dynamisk info, så jag kan inte omvandla dem till bilder.

Det handlar om datum och siffror.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Du kan ju lösa det genom att göra tio bilder 1.gif, 2.gif, ... som är lodrätta.

 

Sedan gör du ett javascript för att rita ut dem med den dynamiska infon.

 

Ja! det va ett förslag, inte så bra kanske ;)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Håll i hatten för här kommer en erfaren kodare med koden ni söker. Det hela är mkt enkelt:

 

I head-containern (mellan <head> och </head>) skriver du följande:

 

<style>

.myStyle { writing-mode: tb-rl;

}

</style>

 

Den text som sedan skall skrivas lodrätt måste stå i koden mellan:

 

<span class="myStyle">

 

och

 

</span>

 

 

* Ett exempel på en htmlkod.. där scriptet används:

 

<html>

<head>

<style>

.myStyle { writing-mode: tb-rl;

}

</style>

</head>

<body>

<span class="myStyle">

text

</span>

</body>

</html>

 

 

TIPS: om du vill skriva "uppifrån-och-ner" istället kan du ändra head-koden till:

 

<style>

.myStyle { writing-mode: tb-rl;

filter: flipH() flipV();

}

</style>

 

 

Jag hoppas scriptet kommer till användning!

 

Link to comment
Share on other sites

PERFEKT!!!

Precis vad jag behövde...

Vet du vad tb-rl står för?

Hur långt tillbaka är kompatibiliteten? (IE 3,4,5?)

 

Törs jag fråga om det går att justera vinklar också?

 

TACK!

 

[inlägget ändrat 2003-02-09 13:34:13 av Admini]

Link to comment
Share on other sites

hmm förresten... jag vet inte om det kommer bli buggigt men ni kan ju testa att lägga scriptet direkt i font-tagen för att göra det enklare... ex:

 

<font STYLE="writing-mode:tb-rl">

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...