Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Boot-problem


//Erna

Recommended Posts

Hej!

Använder xp.

har fått allvarliga problem med uppstarten.

Det började med att bilsskärmen la av direkt när man kom in i windows.(troligen fel frekvens eller liknande)

Nu kommer jag inte ens in i felsäkert läge!

Efter POST så blir skärmen svart med ett blinkande tecken upp i vänstra hörnet.

Help help!

 

/Andreas

”Like death and taxes, you can count on AC/DC”

 

Link to comment
Share on other sites

Carlos Cadalso

Oki Ska försöka forklara. Du måste på något sätt redigera filen boot.ini som tar hand om datorn uppstart. Eftersom du inte ens ser den som står på skärmen så kan du göra så här

 

-Starta om dator med din installations CD ( du kanske måste ändra i BIOS så att CD kommer som första bootenhet)

-Välj alternativet reparera Återställningskonsolen

-Du loggar in

-Och får i princip en DOS miljö

-Skriv HELP för att se de kommando som finns tillgängliga

-Du ska använda en som heter bootcfg för att lägga en post i boot.ini som sedan ska sättas som förvalt

-Du skriver bootcfg /add

 

Så kommer du att gå igenom en process med frågor. Först måste du välja vilken Windows installation du vill jobba med (förhoppningsviss har du bara en). Sedan står "enter load identifier" ( kan stå på svenska) Där anger du bara ett namn (ganska oviktigt). Sedan står "Enter Operating System Load Options" där ska du ange /fastdetect /BASEVIDEO

 

-BASEVIDEO gör att du startar dator med en vga upplösning så nu måste du sätta den som förvalt i boot.ini

 

-Skriv nu bootcfg /list

Du kommer att se el lista över de optioner du har

 

-Skriv bootcfg /default /ID# Där ID# ska vara den nyss skapade post T.ex bootcfg /default /ID2

 

-Skriv bootcfg /list för att se förändringar

-Starta om datorn

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...