Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Vad är bäst?


Glaukon

Recommended Posts

Jag ska byta dator, men problemet är att allt som jag sparat på min gamla hårddisk skulle jag vilja behålla vad göra (mycket data dessutom)?

 

Har funderat att skaffa en externhårddisk, kan det vara en idè?

 

isf är det någon som har förslag på en bra och billig hårddisk?

 

Dessutom vad bör man tänka på när man köper en HD?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Köper du en hårddisk till din nya dator (seagate gillar jag skarpt - tyst och allmänt bra) har du ju plats att sätta in din gamla under samma skal. På så sätt behöver du endast skruva ut det och sätta in den i den nya. (under förutsättning att du inte ska sälja den gamla datorn)

 

Link to comment
Share on other sites

Tyvärr blir det så att jag kommer ha sålt innan jag hunnit få den nya. Därför måste jag ha någonslags förvaring så länge.

 

Link to comment
Share on other sites

HAr du brännare kan du bränna ner filer. Hur mycket rör det sig om? 20GB, 50GB, 100GB? Jag skulle gå och köpa en ny hd (ja, jag vet att du får en med) och plugga in den som slave och flytta över filerna. Och vips så får du två hdd:n i din nya dator. Vet inte vad din ekonomi tillåter, men för mycket lagring kan man aldrig ha.

 

Link to comment
Share on other sites

Om din gamla dator har usb-portar (helst 2.0 men det går med vanliga också) eller Firewire kan du köpa en extern hårddisk, t.ex. Highfly, och tanka över allt. Sedan kan du ha den disken som backupenhet till den nya datorn. Just Highfly är smart eftersom den har dubbla kontakter, både USB och Firewire.

 

Åke

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...