Just nu i M3-nätverket
Jump to content

HJÄLP! Datorn dog helt.


Open_Eyes

Recommended Posts

När jag startade datorn och XP Pro ladade så fick jag upp en blåskärm som sa att det var ett fatalt fel. Sedan en massa info och på slutet stod det att minnesdump startas. Sedan var datorn helt låst/död.

Avstängnigsknappen funkade inte, så efter ett tag drog jag ur strömkabeln.

 

Nu startar inte datorn alls! Inte ett ljud när man trycker på knappen. Har har hänt och vad kan man göra?

 

När strömkabel sitter i så lyser lamporna på nätverkskortet, så det verkar komma ström.

 

Datorn är en P3 600Mhz med BX moderkort.

 

Har moderkortet dött? Har hört att det ska kunna gå att göra en reset på det, är det så?

 

All hjälp mottages mycket tacksamt.

 

Link to comment
Share on other sites

Magnus Lindqvist

Får man den tragiska blåa skärmen så är det något som gått väldigt fel. Det kan t ex vara Hårdvaru fel men vanligast är något man installerat, t ex en drivrutin.

I ditt fall verkar det som om det eventuellt kan vara hårdvarufel.

Ja, många moderkort, för att inte säga alla, kan man reseta på ett eller annat vis. Vissa har en lite "jumper" som man helt enkelt byglar om, står i manualen, ex Clear Cmos. Man kan även plocka ut batteriet och låta det vara urplockat en stund. Vet inte om det hjälper dock.

 

Lycka till!!

 

// Magnus

 

 

--Hard work pays off in the future. Laziness pays off now.--

 

Link to comment
Share on other sites

Finns det fler tips från någon?

 

Känns som man ska ha en arsenal med idéer innan man drar igång att rädda datorn...

 

Link to comment
Share on other sites

jag fick blå skärm när fläkten till processorn dog. processormn pajade också, fast det var iof en amd och pentium skall ju vara säkrare. inte så kul kanske. prova först att nollställa bios (cmos)

 

Link to comment
Share on other sites

Berätta, vad gjorde du för att lösa problemet?

 

/Stefan

___________________________________________________________

Am I getting smart with you? How would you know? - Dilbert

 

Link to comment
Share on other sites

Gjorde clear på CMOS genom att skifta en jumper under 5 sek.

 

Tog loss och satte tillbakakontakten till SPWR så att den säkert sklle vara OK.

 

Sedan funkade det. Var bara att sätta tillbaka all inställningar i bios efteråt.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...