Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Cariad

Serverkrash?

Rekommendera Poster

Cariad

Flera gånger nu när jag försökt skriva ett inlägg (svar i följande tråd //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=383004), så verkar det som om IDGs server krashar eller något (får ett "Sidan kan inte visas"-fel).

 

Efter ca 15 min kan jag komma in på sidan igen, men så fort jag trycker på "Skapa inlägg"-knappen så uppstår samma problem igen.

 

Det kan ju också vara Telias DNSer, men då felet uppstod både i går kväll och idag, samt att det är just när jag försöker svara på ovanstående inlägg, så tror jag snarare att problemet ligger i Eforum.

 

Kolla loggarna och det hände något ovanligt vid 22.30 tiden igår.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Avicii
"Flera gånger nu när jag försökt skriva ett inlägg (svar i följande tråd //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=383004)"

Gjorde precis ett test och det var inga problem för mig att besvara och skapa inlägget med Internet Explorer.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Radiogogo

Samma sak hände mig igår vid två tillfällen. Som vanligt utgick jag från att det var min dator som krånglade men tydligen inte =o)

 

Frestelser är ett annat ord för valmöjligheter.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Avicii

Tror att det är något i Eforum/server som felar. För nu ser jag att inlägget som jag gjorde i den hänvisade tråden är borta.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Stefan Eklinder

Cariad!

 

Hade och har samma strul!

Råkade ut för samma sak även nu under eftermiddagen.

 

Igår kväll kunde jag knappt komma vidare i forumet utan att få "Sidan kan inte hittas".

 

 

---

/Stefan Eklinder - fick en 404:a precis

 

”Informationsteknologin tränger in som sand

i byxorna. Man blir inte av med det”

 

Jonas Ridderstråle

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cariad

Ja, jag har det fortfarande... Och det gäller inte längre bara den ovan nämna tråden, utan fler... Men en del går bra...

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cariad

Snälla, kan någon fixa detta fort?

Jag blir desperat.

 

Man kan ju inte svara på några inlägg alls, och hur ska alla klara sig utan min hjälp? ;)

 

Felet uppstår i både Mozilla och IE, så det är ett serverfel.

 

Verkar uppstå när man skriver långa inlägg...

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Stefan Eklinder
Verkar uppstå när man skriver långa inlägg...

 

Jag har också märkt det :)

 

Började undra om de hade automatisk censur på långa inlägg, men nu förstår jag att så inte är fallet.

 

 

---

/Stefan Eklinder

 

”Informationsteknologin tränger in som sand

i byxorna. Man blir inte av med det”

 

Jonas Ridderstråle

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
NoiseKiller

Kanske någon som inte vill att vi ska sitta här på helgerna? ;)

 

-NoiseKiller, för ljudlösa GHz - nog för att det ska vara kallt. Men isproppar är fan av ondo!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Don Tomas
Kanske någon som inte vill att vi ska sitta här på helgerna? ;)

Snart måndag nu... det verkar som jourhavande vaknat till eller fått något meddelande.

 

:):):):thumbsup::thumbsup::thumbsup:

 

/TN

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
TicoRoman

Snälla rara, fixa det här. Försöker svara på ett PHP-inlägg i en timme nu. :(

 

Felen började uppstå, tror jag, i samband med införandet av den nya funktionen som sparar inlägget i en cookie... Startar jag om browsern så går det jättebra att komma in på eForum, TILLS jag försöker svara på ett inlägg... då kommer jag överhuvudtaget inte längre in på *.idg.se, tills browsern startas om igen... :(

 

Eller så är det kanske dags för serverbyte?

 

 

Almir - ...

____________________________________________________________

-Läser Programmet för Informatik med Systemvetenskap på MDH, Västerås.-

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
TicoRoman

I den här tråden däremot verkar det inte vara några som helst problem... :S

 

 

Almir - ...

____________________________________________________________

-Läser Programmet för Informatik med Systemvetenskap på MDH, Västerås.-

 

[inlägget ändrat 2003-01-12 19:31:58 av TicoRoman]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
lillen_009

Error500sidan:

Något blev fel vid åtkomsten till våra servrar.

 

Vad göra nu?

 

- Om du klickade på en länk inom IDGs webbplats och fick upp det här meddelandet, uppskattar vi om du felanmäler länken. Skriv till www@idg.se så rättar vi till den. Glöm inte att ange vilken länk du försökte följa och från vilken sida.

 

Vad tror ni mailöppnaren på IDG skulle säga om alla skickade ett mail på varje sida som var fel. Det står: uppskattar vi om du felanmäler länken. Får man göra annat än att skicka meddelanden då??

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Chakotay
Hade och har samma strul!

Råkade ut för samma sak även nu under eftermiddagen.

 

Jag fick upp "Ooops..."-sidan massor av gånger på eftermiddagen och gav upp till slut. :-(

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cariad

Jo, det är problem i denna tråd också... Som jag sa tidigare verkar inläggets storlek spela roll...

 

Har svårt att tänka mig att det är den nya funktionen som orsakar detta, då den är helt JavaScript-baserad, och altså körs på klientsidan, medan 500-felmeddelanden (eller tomma svar som man får ibland) är på serversidan.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
TicoRoman

Mmm ja, det låter vettigt.

 

Nu verkar det dock vara bättre, känns det som..

 

 

 

Almir - ...

____________________________________________________________

-Läser Programmet för Informatik med Systemvetenskap på MDH, Västerås.-

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
TicoRoman
Har svårt att tänka mig att det är den nya funktionen som orsakar detta, då den är helt JavaScript-baserad

Det var nog den nya cookie-funktionen som ställde till det trots allt.

 

//eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=384010#384086

 

 

Almir - ...

____________________________________________________________

-Läser Programmet för Informatik med Systemvetenskap på MDH, Västerås.-

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Erik Junesjö

Det var två, av varandra oberoende, fel på Eforum i helgen.

 

Dels så har vi haft problem med servrarna som har dykt några gånger.

 

Och dels så fungerade den nya funktionen (som sparar inlägget i en cookie innan det skickas) så bra vid långa inlägg.

 

Anledningen till att det tog sån tid att fixa fel nummer två var att jag trodde att alla fel uppsog pga fel nummer ett.

 

Beklagar detta!

\\Erik

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...