Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hur ska jag koppla minna fläktar...


Zero1

Recommended Posts

Hejsan.

 

Jag har fyra 12V fläktar, men inga utag kvar i datorn. Hur ska jag koppla dess om de ska gå på en "extern" strömkabel? Tänkte koppla de till en vanlig stömkabel till el utaget. Vad ska jag ha för motstånd till dessa. Man kan väl inte få de att funger med 230V från utaget direkt att koppla till fläktarna?

 

Link to comment
Share on other sites

Jag såg att han nämner 230V, men i första raden så antyds att det är slut på uttag i datorn. Några fläktar drar inte mer än att man kan sätta i Y-kontakter.

 

Jag har fyra 12V fläktar, men inga utag kvar i datorn.

 

 

I mitt eget chassi så kan jag inte fylla alla 3.5" och 5.25" om jag bara ska använda mig av dom kontakter som är med från början. Utan det är nödvändigt med Y.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det är därför jag kopplade i ett xtra nätagg i min :)

 

Jag har kvar kontakterna på de som går till cdrom/diskar , men på de som matar fläktar har jag klippt bort kontakterna och skruvat dit sockerbitar..

 

vill jag ha mer fläktar eller nåt, så trycker jag i 2 kablar till i lämplig sockerbit eller byglar till en ny sockerbit.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ett annat alternativ till extern strömkälla är förstås en eliminator, 12V för full effekt på fläktarna eller 6V för lägre effekt och tystare fläktar.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag köpte 12V 80x80x25 fläktar på Clas Ohlson, seriekopplade dem (röd till svart) sedan den återstående röda till gul på en hårddiskkontakt och återstående svarta till svart på hårddiskkontakten. De får 6V, är mindre bullriga, och ger tillräckligt luftutbyte (båda suger luft ur lådan längst upp)

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...