Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Varför?


CJ Björkdahl

Recommended Posts

CJ Björkdahl

Datorskärmar antireflexbehandlas (görs lite matta) så att lampor och solen inte skall göra bilden full av reflexer. TV-bildrör antireflexbehandlas inte utan är helt blanka. Varför antireflexbehandlas inte TV-skärmar? Det vore ju jättebra! (Speciellt på våren, som kommer snart)

 

MVH

pedagogen

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hmm...? Senaste TVn var definitivt antireflex på alla sätt och vis.. hur det gjorts tekniskt och om det skiljer ifrån bildskärmar vet jag inte, men iaf ;)

 

.wey

 

Link to comment
Share on other sites

Det är ju bara att dra ner persiennerna så är problemet löst.

Det är värre på vintern, när adventsljusstakarna reflekteras i TV:n.

Fast det kanske är nån annan typ av reflexer?

 

\\Anp

 

 

Link to comment
Share on other sites

CJ Björkdahl

Det är nog jag som inte har varit ute och köpt tv på ett bra tag dådå.. (5 år sedan sist, en NOKIA blev det då) När lönerna dimper ner till våren så tar jag och byter ut den iofs. utmärkta panasonicen i sovrummet till något modernare..

 

(Dra ner gardiner kan man ju alltid göra, men antireflex är ju som lök på laxen fast i positiv mening)

 

MVH

pedagogen

 

 

Link to comment
Share on other sites

CJ Björkdahl

TV-skärmar brukar vara så glansiga så de reflekterar allt möjligt. Datorskärmar reflekterar betydligt mindre. Så visst är det ett problem.. "Alla" datorskärmar är antireflexbehandlade, men nästan inga TV.. (Även om Weyland tydligen upptäckt nåt exemplar, fast hans tv är nog bara dammig.. ;)

 

MVH

pedagogen

 

 

[inlägget ändrat 2002-12-30 21:27:09 av CJ Björkdahl]

Link to comment
Share on other sites

CJ Björkdahl

Det går utmärkt att reflektera i en tygduk! Det du måste göra är att måla duken i vit färg. Färgen måste ha någon form av metalloxid. Antagligen funkar zinkvitt hyfsat bra.

 

(Eller en gammal super8-duk från 70-talet duger säkert oxå)

 

Förresten vill jag ha en projektor med, men har brutna tak på övervåningen, så det blir nog svårt å få det til att funka acceptabelt. (Givetvis monterar man projektorn fast, och inte som på 70-talet travar upp den på en hög med böcker..)

 

MVH

pedagogen

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tja, duken ska juh inte åstadkomma reflexer - den ska ta upp så mycket ljus som möjligt (och inte låta något ljus passera heller btw). Luddigt tyg är det, går definitivt inte reflektera något synligt i den - iofs funkar det att studsa fjärrsignalerna mot den, men inte tusan ser jag några tända lampor i den som man gör med även den bästa datorskärmen ;)

 

Dessutom bör den inte vara vit i det här fallet utan snarere grå för att öka på svärtan i bilden. Vitt är mest för presentation i ljusa konferensrum ;)

 

..den här har 'vidvinkellins', får 3 meter bred 16:9-bild på 4 meters avstånd mellan duk och lins - det kanske funkar i din lya med liggstolar så man glor på snetaket? :)

(den numer klassiska Panasonic PT-AE100, 15 papp på komplett.se))

 

.wey

 

sne philips var det. loathe it.

[inlägget ändrat 2002-12-30 22:34:32 av Weyland]

Link to comment
Share on other sites

Definitivt, med ett förbehåll: Köp den med garantireparation i åtanke. Felfrekvensen verkar vara rätt hög och de som har en felfri håller hårt i den ;) Köp den inte på elgiganten, många anser att deras feta lager kommer från ett och samma skadade parti.

 

Har du lite mer pengar i fickan finns annars nya AE200 som i princip är en aningen förbättrad version - alternativt Sanyo PLV-Z1. Men AE100:ans pris är juh rent av magiskt just nu... finns en officiell tråd på dvdforum.nu om diverse tweaks också - bilden här är otroligt trevlig, hög kontrast (mot grå duk) och härlig färgåtergivning :)

 

--

.Wey

 

Future Hero Next Generati0n

[inlägget ändrat 2002-12-31 12:01:56 av Weyland]

Link to comment
Share on other sites

Köp den inte på elgiganten, många anser att deras feta lager..

Är det de som sjunger Broder Jakob i TV-reklamen? :)

 

\\Anp

 

12 timmar kvar

 

 

[inlägget ändrat 2002-12-31 12:02:07 av Anp]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...