Just nu i M3-nätverket
Jump to content

ADSL -"akut" hjälp sökes!


Okalettos

Recommended Posts

Hej,

 

Min far ringde nyss och får inte sitt Internet att fungera. Han har Telia ADSL med ett Nokia-modem och en D-link 804 router. Datorn visar att det finns en nätverksanslutning (två små skärmar i aktivitetsfältet t h) och både modemet och routern visar rätt dioder som de ska. De har även en dator till som är ansluten till nätverket, och den visar samma symtom, annars skulle man snabbt kunna dra slutsatsen att felet ligger i min pappas dator(?).. men nu känns det inte lika uppenbart!

 

Vi har provat att starta om alla enheter inkl datorn (väntat ca 5 minuter och sedan startat upp allt igen, sist datorn). Vi har tagit bort alla internetfiler inkl cookies mm och startat om. Vi har provat att starta om nätverksanslutningen.

Vi kommer heller inte åt själva routern via 192.168.0.1 utan får meddelandet att sidan inte kan visas, efter det bockar IE i "arbeta offline" i arkivmenyn, samma sak varje gång man provar. Vi startar även om dels IE och ibland datorn mellan alla olika åtgärder vi provar.

Moderkortet är ett Asus A7V8X Gold med inbyggd nätverkskrets Broadcom. Om man kikar i nätverksanslutningen så visas ingen info om IP-adress eller dylikt, men det gör det heller inte när allt fungerar som det ska, så där kan vi inte göra något verkar det.

 

Vad mer kan vi prova, kan man använda några fiffiga kommandon via "kör" i startmenyn eller via dos-prompten (ren dos alt fusk-dos i windows)?

 

Tack för hjälp!!

 

Mvh father and son.

 

Link to comment
Share on other sites

1. Gjorde fadern något speciellt innan ?

 

2. Öppna ett dos- eller kommandotolks- fönster och skriv ping 192.168.0.1 får det kontakt där ?

 

3. Prova med att koppla en dator direkt till ADSL-modemet (kräver kanske lite ominställningar).

 

4. Telia ADSL kanske har störningar på nätet just nu...

 

/TN

 

Link to comment
Share on other sites

Hej,

 

Nej, han startade datorn idag som vanligt. Telia säger sig inte ha några problem i området, dock vet jag att det kan vara så ibland ändå, t o m att ADSL-modemet lyser som det ska. Det enda som talar emot att det skulle vara någon störning är att jag själv har samma ADSL på samma ort, men det kan förstås vara fel hos honom ändå..

 

Bra tips, vi ska prova att koppla direkt till modemet, och även pinga routern dessförinnan.

 

Mvh.

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för hjälpen, nu kom han igång. Han började krypa på golvet och fann att nätverkskabeln från routern till den andra datorn inte satt i datorn. När den var instoppad så gick det efter ett tag.

Routern brukar ju hålla Telia-anslutningen uppe även om man stänger datorn en dag eller två, men nu var han alltså tvungen att logga in, och då gick det inte. Men saken är alltså att Internet har fungerat länge, och kabeln har varit utdragen länge den också, så kan det vara så att det faktiskt var det som var felet, eller slumpade det sig bara så? Dvs om man ska logga in på ADSL, måste alla nätverkskablar som går ut från routern vara insatta i en dator?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ett annat tips är att starta om enheterna var och en för sig.

 

Om ni inte kommer in på 192.168.0.1 så startar ni bara om routern.

 

Kommer ni inte ut på nätet, starta om modemet.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...